2023-2024 eğitim öğretim yılı ilkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman başlayacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman başlayacak?
GİRİŞ

Çocuklarını ilkokul 1. sınıfa kaydettirmek isteyen velilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bu sene okula başlayacak öğrencilerin velileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın kayıt takvimini araştırıyor.

16 Haziran 2023 Cuma günü kapanan okulların ardından yaz tatili başladı. Tatil süreci devam ederken bu sene okula başlayacak öğrencilerin velileri araştırmaları şimdiden hızlandırdı. Her yıl olduğu gibi yeni eğitim döneminde binlerce öğrenci ilkokul 1. sınıfa kaydolarak eğitim hayatına başlayacak.

Okula kayıt yaşı çocuğun doğum tarihine göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle internette yapılan araştırmalarda “Bu sene kaç doğumlular okula başlayacak?” sorusu gündeme geldi. Kurban Bayramı tatilinin ardından okula kayıt dönemi merak ediliyor. Anne ve babaların merak ettiği “İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman başlıyor?” sorusunun yanıtı belli oldu.

2023-ilkokul-1-sinif-ne-zaman-basliyor-3.jpg

İLKOKUL 1. SINIF KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda ilkokul 1. sınıf için henüz okul kayıtları başlamadı. Uygulamada ilkokul 1. sınıf kayıtları herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmadan otomatik olarak yapılır. MERNİS adres bilgilerine göre yapılan 1. sınıf kayıtları için velilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmuyor.

İlkokul 1. sınıf kayıtları otomatik olarak yapıldığı için aileler TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresini kullanarak e-Okul üzerinden çocuğunun hangi okula kaydolduğunu görebiliyor. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf kayıtlarının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. Bu konu hakkında önümüzdeki günlerde MEB tarafından resmi duyuru yapılması bekleniyor.

2023-ilkokul-1-sinif-ne-zaman-basliyor-2.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2023 – 2024 eğitim yılında 69 aylık tüm öğrencilerin okula kaydı yapılacak. Bu kapsamda 2018 yılı içinde doğan ve 69 ayını tamamlayan çocuklar eğitim hayatına başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER