2023 - 2024 eğitim öğretim yılında 1. sınıf başlama yaşı kaç? Okul kaç yaşında başlıyor?

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında 1. sınıf başlama yaşı kaç? Okul kaç yaşında başlıyor?
GİRİŞ

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılı hakkında da detaylar netlik kazanmaya başlıyor. Peki, okula başlama yaşı kaç? Kaç doğumlular okula başlayacak?

2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kala veliler okula başlama yaşını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların Eylül ayının kaçıncı haftasında açılacağı da duyurulmuştu.

Bu sene ilk defa okula başlayacak 1. sınıfların kayıt tarihleri ise merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre yeni eğitim ve öğretim yılının başlama tarihi henüz net olarak belirlenmese de 1. sınıfa başlama yaşı tahmin edilebiliyor.

TÜRKİYE’DE 1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler sonrasında çocukların okula başlama yaşları da değişmişti. Bu kapsamda kreş yaşı 0 – 36 ay arasında belirlendi. Ancak kreş zorunlu eğitim kapsamında yer almıyor. Anaokulu uygulaması da yine zorunlu olmamakla birlikte 36 – 68 aylık çocuklar için geçerli olacak.

Ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıtların yapıldığı Eylül ayı sonu itibariyle 57 – 68 aylık çocuklar okula başlayabiliyor. 72 aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı ise zorunludur. Bu kapsamda hiçbir şekilde bu yaş grubundaki çocukların eğitim hakkı engellenmez ve ertelenemez.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Bir yandan yeni eğitim ve öğretim yılı için ilk defa okula başlayacak veliler ve öğrenciler heyecan yaşarken, diğer yandan okulların kapanacağı ve yaz tatilinin başlayacağı tarihler de merak ediliyor. MEB takvimine göre 16 Haziran 2023’te yaz tatili resmen başlayacak. 16 Haziran Cuma günü öğrenciler karnelerini almalarının ardından 3 ay tatil yapacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER