2023 – 2024 KYK yurt başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl yapılır?

2023 – 2024 KYK yurt başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ

ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklamasının ardından sıra KYK başvurularına geldi. Başvurular bugünden itibaren başlıyor. Peki, KYK başvurusu nasıl yapılacak?

2023 – 2024 KYK yurt başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl yapılır? - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite tercih sonuçları kısa süre önce açıklandı. Sonuçların belli olmasının ardından öğrencileri barınma ve burs telaşı sarmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ise öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile 2023 – 2024 yılı yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru süreci ve detayları ise merak ediliyor. Çok sayıda öğrenci barınma sorununu çözmek için başvurularını yapmaya başladı.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından 2023 – 2024 yılı için yurt başvurularının başladığını duyurdu. 29 Ağustos 2023 itibariyle başlayan başvurular e – Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru yapacak öğrencilerin e – Devlet üzerinden ilgili işlem adımlarını takip etmeleri gerekiyor.

Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrencilerin son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecekleri de hatırlatıldı. e – Devlet üzerinden yurt başvurusu yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmet sayfasından ‘’Yurt Başvurusu’’ ekranına girilmesi gerekiyor. Burada yer alan tüm adımlar izlenerek ve form doldurularak başvuru tamamlanmaktadır.

KYK YURT BAŞVURUSU TARİHLERİ NE ZAMAN?

29 Ağustos – 2 Eylül 2023 tarihleri arasında yükseköğretim programlarına hak kazanan öğrenciler yurt başvurusunda bulunabilecek. e – Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile başvurular dakikalar içinde yapılabiliyor. 02 Eylül 2023 saat 23.59 itibariyle başvuru süreci sona erecek.

Başvuru sırasında talep edilen tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi gerekiyor. Yurt başvurusunun ardından değerlendirme süreci başlayacak. Ayrıca KYK tarafından yükseköğretim programlarında okuyan öğrenciler için verilen burs ve krediler için de başvuruların yakın zamanda başlaması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından resmi Twitter hesabından şu an için sadece yurt başvuruları ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

KAYNAK: UŞAK HABER