2023- 2024 KYK Yurt Time Spor Projesi başvurusu nereden, nasıl yapılır?

2023- 2024 KYK Yurt Time Spor Projesi başvurusu nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ

KYK kontrolünde yürütülen Yurt Time Spor Projesi’ne yönelik sorgulamalar hız kazandı. Peki, Yurt Time Spor Projesi nedir, nasıl başvuru yapılır?

2023- 2024 KYK Yurt Time Spor Projesi başvurusu nereden, nasıl yapılır? - İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ders zili 11 Eylül tarihinde resmen çaldı. Yeni bir döneme başlamış olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler sınıfları doldurmaya devam ederlerken şimdi de gözler üniversitelere çevrildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermek ile birlikte eylül- ekim aylarında açılmış/ açılacak olan üniversiteler, özellikle ilk kez üniversiteli olan öğrencilerde büyük bir heyecan yaşattı.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşmiş olmanın sevincini yaşayan milyonlarca taze üniversiteli, sonrasında ise KYK yurtları için başvurular oluşturdu. Şimdilerde yedek başvuru sonuçlarını açıklamaya devam eden KYK, ayrıca Yurt Time Spor Projesi sebebi ile de yakın takip altına alındı. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ilgili proje için ne zaman başvuru oluşturabileceklerini sorgulamaya başladı.

2023/07/21/yurt.jpg

KYK YURT TIME SPOR PROJESİ NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KYK’ya bağlı olan yurtlarda kalan öğrenciler için geliştirilmiş olan Yurt Time Spor Projesi, okul dışında kalan zamanlarında çalışma ve harçlık biriktirmek isteyen öğrencileri kapsamaktadır. Bu projede görevli olan öğrenciler yurt içi spor etkinliklerinin yürütülmesine katkı sağlar ve böylelikle de aylık olarak kurumdan ödeme alır. 2023 yılı için asgari ücret üzerinden hesaplanmış olan aylık kazanç tutarı yaklaşık olarak 2 bin TL kadardır.

KYK Yurt Time Spor Projesi’nde her yurt için 10 kişi seçilir ve seçili öğrenciler günlük 2 saat haftalık ise toplamda 8 saat olacak şekilde görev alır.

2023/03/27/edevlet-1.jpg

KYK YURT TIME SPOR PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

27 Eylül tarihine kadar devam edecek olan KYK Yurt Time Spor Projesi başvuru süreci, e- Devlet sistemi üzerinden yürütülmektedir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan öğrenci, arama kısmına “Yurt- Time” yazarak başvurusunu online olarak tamamlayabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER