2023-2024 Uşak Üniversitesi kayıt işlemleri: Üniversite kayıtları hangi tarihte yapılacak?

2023-2024 Uşak Üniversitesi kayıt işlemleri: Üniversite kayıtları hangi tarihte yapılacak?
GİRİŞ

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci devam ederken üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Uşak Üniversitesi, öğrenciler için akademik takvimini yayınladı.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. Alıkları puanlara ve üniversitelerin kontenjanlarına bağlı olarak tercih süreçlerini tamamlayacak olan öğrenciler, üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağını ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Uzun bir sürecin sonunda YKS puanlarını öğrenen ve bu kapsamda da üniversite tercihlerini yapmak üzere yola koyulan öğrenciler için kayıt tarihleri ve diğer kayıt ayrıntıları belli oldu. Konu ile ilgili olarak yetkili kurumdan açıklama gelirken Uşak Üniversitesi’nden de yeni bir duyuru geldi. Resmi web sitesi üzerinden bir duyuru yayınlayan Uşak Üniversitesi, kayıt işlemleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

YKS puanları doğrultusunda tercih yapan ve tercih sonuçları kapsamında da bir üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrenciler, geçtiğimiz yıl 22- 26 Ağustos tarihleri arasında ilgili kurumlara kayıtlarını yaptırmışlardı. Elektronik kayıtlar için ise süreç 22- 24 Ağustos tarihleri arasında yürütülmüştü.

Bu sene için ise elektronik kayıt tarihleri 28- 30 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Elektronik ortamda üniversite kayıtlarını tamamlayan öğrenciler, 28 Ağustos- 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yüz yüze tamamlayabilecekler.

Üniversite kayıt işlemleri için öğrencilerin yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen kayıt süreleri içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik ortamda kayıtlarını tamamlayan öğrenciler ilgili kurum tarafından yayınlanacak olan belgeleri hazırlayarak kayıt süreçlerini tamamlayacaklardır.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Resmi web sitesi üzerinden 2023- 2024 dönemi akademik takvimini yayınlayan Uşak Üniversitesi, 11- 17 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yenileme işlemlerinin yürütülecek olduğunu belirtti. Danışman onaylarının 18 Eylül 2023 tarihine kadar verilmeye devam edileceğin ifade eden üniversite yönetimi, güz döneminin 18 Eylül 2023 Pazartesi günü resmen başlayacağını bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER