2023 Bursluluk sınavı gözetmen ücreti netleşti! MEB gözetmen ücreti ne zaman yatar?

2023 Bursluluk sınavı gözetmen ücreti netleşti! MEB gözetmen ücreti ne zaman yatar?
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde düzenlenen bursluluk sınavında gözetmen olarak bulunan görevliler için fiyat açıklaması geldi.

2023 Bursluluk sınavı gözetmen ücreti netleşti! MEB gözetmen ücreti ne zaman yatar? - Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde her sene organize edilen bursluluk sınavı, son olarak dün gündeme geldi. 2023 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. 1 milyonu aşkın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiş olan sınavın tamamlanmasının ardından gözetmen ücretlerine yönelik sorgulamalar hız kazandı.

1 milyon 44 bin 846 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen bursluluk sınavı için 785 yurt içi 2 yurt dışı sınav merkezi belirlendi. Bu kapsamda 3 bin 590 okul ve 55 bin 475 salonda sınav için hazırlıklar tamamlandı. Öğrencilerin eğitim desteği alabilmek adına girdikleri sınavın tamamlanmasının ardından sınav kapsamında gözetmen, bina yöneticisi, salon başkanı gibi pozisyonlarda görev almış olan öğretmenler ücretlere ilişkin sorgulamalarda bulunmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavında görev almış olan öğretmenlere ödenecek olan ücretler ile ilgili olarak genel bir bilgilendirmede bulundu.

sinav-gozetmen-1.jpg

MEB 2023 BURSLULUK SINAVI GÖZETMEN ÜCRETLERİ

Değişen vergi dilimleri kapsamında güncellenmiş olan MEB bursluluk sınavı gözetmen ücretleri şu şekilde:

  • Bina yöneticisi ücreti: 533 TL’den 694 TL’ye yükseltildi.
  • Bina sınav sorumlusu ücreti: 562 TL’den bin 96 TL’ye yükseltildi.
  • Bina sınav sorumlusu yardımcısı ücreti: 477 TL’den 740 TL’ye yükseltildi.
  • Gözetmen ücreti: 449 TL’den 584 TL’ye yükseltildi.
  • Salon başkanı ücreti: 463 TL’den 602 TL’ye yükseltildi.
  • Yardımcı engelli gözetmen ücreti: 562 TL’den 730 TL’ye yükseltildi.
  • e- Sınav uygulama sorumlusu ücreti: 421 TL’den 548 TL’ye yükseltildi.
  • e- Sınav salon başkanı ücreti: 365 TL’den 438 TL’ye yükseltildi.

sinav-gozetmen-2.jpg

MEB BURSLULUK SINAVI GÖZETMEN ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bursluluk sınavında gözetmen, bina yöneticisi, bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlusu yardımcısı pozisyonlarında görev yapmış olan öğretmenler, ücretlerinin ne zaman yatırılacağını sorgulamaya başladı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konu ile ilgili olarak bir açıklama gelmedi. Ücretlerin ne zaman yatırılacağı henüz bilinmiyor.