2023 bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav başvurusu nasıl yapılır?

2023 bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzu yayımlandı. Peki, 2023 bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvuru kılavuzunun yayınlanmasının ardından sınava ilişkin detaylar belli oldu.

Tek oturum şeklinde yapılacak sınav kapsamında tüm sınıf seviyelerinde 100 soru sorulacak. Sınav süresi ise 120 dakika olacak. Sınavdan başarılı olan öğrencilerin burs almaları sağlanacak. Sınav tarihleri ve başvuru detayları da belli oldu.

2023 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

İOKBS başvuru kılavuzu ile beraber sınav tarihleri de belli oldu. Bu kapsamda 2023 yılı ilköğretim ve ortaöğretim bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Tek oturum halinde yapılacak sınavda öğrenciler 100 soruya 120 dakikada yanıt verecek.

2023 İOKBS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre resmi ve özel okullarda 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarda eğitim gören öğrenciler sınava katılabilecek. 2023 yılı bursluluk sınavı için öğrencilerin başvurularını 29 Mayıs – 16 Haziran 2023 tarihleri arasında yapmaları gerekiyor. İlgili sınıflarda okuyan tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin sınava katılmaları mümkündür.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2023 bursluluk sınavına girmek isteyen öğrencilerin kılavuzda belirlenen başvuru tarihleri içinde ‘’www.meb.gov.tr’’ adresinden veya ‘’e-okul.meb.gov.tr’’ adresinden başvuru işlemlerini yapmaları sağlanacak. Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan bursluluk kontenjanı kapsamında 30 bin burs kapasitesi deprem bölgesindeki öğrencilere ayrıldı. Öğrencilerin elektronik ortam üzerinden başvurularını yaparak sınava katılmaları sağlanacak. Bu yıl sınav 3 Eylül’de düzenlenecek.

KAYNAK: UŞAK HABER