2023 DGS başvuru nasıl yapılır? DGS başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

2023 DGS başvuru nasıl yapılır? DGS başvuru ve sınav tarihi ne zaman?
GİRİŞ

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başlıyor. Peki, 2023 DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS ne zaman? DGS sınav ücretleri ne kadar? İşte yanıtı…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında detaylar belli oldu. 2023 DGS için yayımlanan başvuru kılavuzu sonrasında başvuru ve sınav tarihleri de araştırılmaya başladı.

İki yıllık ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adayların girebildiği sınav kapsamında başvurular ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ise bu yıl deprem bölgesindeki adaylarda DGS başvuru ücretinin alınmayacağını bildirdi.

2023 DGS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bu yıl deprem bölgesindeki DGS adaylarından başvuru ücretlerinin alınmayacağına dair açıklama kısa süre önce yapılmıştı. Bu kapsamda sınav hakkında diğer detaylar da yayımlanan başvuru kılavuzunda ortaya çıktı.

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihleri 29 Mayıs – 5 Haziran 2023 olarak belirlendi. Sınava girecek adayların bu tarihler içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvurularını yapmaları gerekecek.

2023 DGS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yeterli puanı almaları gerekecek. Bu kapsamda 2023 DGS bu yıl 16 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak. Yeterli puanı alan adaylar üniversitelerin boş kontenjanlarına başvuru yapabilecekler.

2023 DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

DGS’ye girecek adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile işlem yapabilecekler. DGS 2023 sınav ücretleri ise bu yıl 270 TL olarak belirlendi.

KAYNAK: UŞAK HABER