2023 eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? Öğretmen eğitim ödeneği kaç TL?

2023 eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? Öğretmen eğitim ödeneği kaç TL?
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim ödeneği alan öğretmenler, yeni dönem ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyorlar.

2023 eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? Öğretmen eğitim ödeneği kaç TL? - 2023- 2024 eğitim- öğretim yılının ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi (dün) çaldı. Milyonlarca öğretmen ve öğrenci okulları doldururken yeni dönem ödemeleri de gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘eğitim ödeneği’ başlığı altında kırtasiye malzemeleri desteği alan öğretmenler, güncel ödeme tutarını ve ödemelerin hesaplara aktarılacağı tarihi araştırmaya başladı.

Yeni dönemin heyecanı ülke geneli kaplarken toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasının ardından eğitim ödeneği ile ilgili sorgulamalar da hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren öğretmenler, bu yıl ki ödemelerinin ne zaman yatırılacağı ile ilgili bir açıklamanın yapılıp yapılmadığını merak ediyorlar.

2023/02/21/para-5.jpg

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

2023- 2024 eğitim- öğretim yılı eğitim ödeneğinin yatırılacağı tarih ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yakın zaman içerisinde açıklama yapacağı tahmin edilirken ödemelerin de bu hafta içerisine öğretmenlerin ve müdür ile müdür yardımcılarının hesaplarına aktarılması bekleniyor.

2023/02/21/para.jpg

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR, ZAMLANDI MI?

Öğretmenleri, müdürleri ve müdür yardımcılarını kapsayan eğitim ödeneğinin kaç TL olduğu da merak edilen konu başlıkları arasında yer aldı. Geçtiğimiz dönem bin 325 TL olarak hesaplara aktarılan ödeneğin zamlanıp zamlanmadığı araştırılmaya başlandı.

Ağustos ayı boyunca devam eden 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ayın son haftasında hakem heyetine devredilmişti. Sonuç olarak toplantıların ardından hükümetin zam teklifini onaylayan heyet üyeleri, detayları kamuoyu ile paylaşmıştı. Edinilen bilgilere göre eğitim hazırlık ödeneği de gösterge rakamlarına bağlanarak yüzde 64 oranında artacak. Bu konu ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde: “Hazırlık ödeneğinin 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ödenmesini sağladık.” Bu kapsamda yeni dönem ödeneğinin 2 bin 200 TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER