2023 kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Kırtasiye yardımı şartları neler?

2023 kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Kırtasiye yardımı şartları neler?
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor. İşte 2023 kırtasiye yardımı başvuru şartları ve tarihleri…

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara farklı sosyal yardımlar yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kırtasiye desteği de devam ediyor.

2023 yılında da verilmeye devam eden kırtasiye yardımı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Sosyal devlet ilkesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan kırtasiye yardımı için belirlenen şartların sağlanması gerekecektir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar anında başvurularını yapabiliyor.

kirtasiye-yardimi-2.jpg

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor. Yılda bir defa geri ödemesiz olarak yapılan bu yardımdan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvurularını ilgili kurumlara yapmaları gerekmektedir. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları kapsamında ödemeler yapılıyor.

Kırtasiye yardımı almak için aranan başvuru şartları ise kısaca şunlardır:

  • Hane halkı gelirinin kişi başına aylık ortalama asgari ücretin 3’te 1’i kadar olması.
  • Sosyal yardım kaydı oluşturulmuş olması.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak vb.

Doğal afetlerden de etkilenen ailelerin çocukları da bu tür sosyal yardımlardan yararlanabilmektedir. SED yardımında daha birçok farklı şart aranabilmektedir.

kirtasiye-yardimi-3.jpg

2023 KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR?

Çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere yılda bir kere olmak üzere 1.300 TL kırtasiye yardımı yapılıyor. 2023 yılı için de ihtiyaç sahibi öğrenciler için kırtasiye yardımının bu oranda yapılması beklenmektedir. Gelecek dönem için kırtasiye yardımı ve diğer birçok sosyal desteğin de artırılması beklenmektedir.

kirtasiye-yardimi-5.jpg

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kırtasiye yardımı almak isteyen ailelerin başvuru sırasında birçok bilgi ve belgeyi ilgili kurumlara eksiksiz ve doğru şekilde teslim etmesi gerekiyor. Bu kapsamda talep edilen belgelerden bazıları ise şunlardır:

  • Çocuğa ait nüfus cüzdanı/T.C. kimlik numarası,
  • Velilere ait kimlik bilgileri,
  • Yardımdan yararlanacak kişiye ait öğrenci belgesi,
  • İkametgah bilgileri,
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi vb.

KAYNAK: UŞAK HABER