2023 KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

2023 KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman yapılacak?
GİRİŞ

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK başvurularına çevrildi. Öğrenciler, KYK başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.

2023 YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençler için tercih heyecanı başladı. Önümüzdeki hafta başlayacak olan tercih süreci için kılavuz yayını yapan ÖSYM tercih yapacak olan gençleri bilgilendirmeye devam ederken üniversitelerin bölümleri için belirlemiş oldukları taban puan, sıralama ve kontenjan verileri de kamuoyu ile paylaşıldı.

Geleceklerini şekillendirmek adına önemli bir süreçten geçen gençler için heyecan devam ederken KYK başvuruları ile ilgili sorgulamalar da hız kazandı. Üniversiteye yerleştikten sonra barınma ve maddi destek almak isteyen milyonlarca kişi, kurumun başvuru ekranının ne zaman erişime açılacağını merak etti.

niversiteli.jpg

KYK BURS, KREDİ VE YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yakın takip altına alındı. Aldıkları puanlar ile bir üniversiteye yerleşmeyi garanti eden gençler, KYK’nın sunduğu burs/ kredi ve yurt hizmetlerinden nasıl yararlanabileceklerini araştırmaya başladı. Ancak kamu kurumu konu ile ilgili olarak henüz resmi bir tarih açıklamasında bulunmadı.

yurt.jpg

AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAĞI TAHMİN EDİLİYOR!

Geçtiğimiz yıl KYK tarafından yürütülen başvuru süreci yeniden gündeme geldi. Kamu kurumu yurt başvuruları öğrencilerin yurt başvurularını 24 Ağustos 2022 tarihinde kabul etmeye başlamıştı. Birçok üniversitenin akademik takviminin eylül ayında başlayacağı göz önünde bulundurulduğunda bu sene de yurt başvurularının ağustos ayı itibari ile kabul edilmeye başlanacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan kredi ve burs başvurularını da 15- 17 Kasım 2022 tarihleri arasında kabul eden KYK, ilk ödemeyi ocak ayında 3 aylık olarak yapmıştı. Bu kapsamda 2023 yılı burs/ kredi başvurularının da kasım ayı itibari ile kabul edilmeye başlanacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER