2023 ücretli öğretmenlik başvurusu hangi tarihte ne zaman yapılacak?

2023 ücretli öğretmenlik başvurusu hangi tarihte ne zaman yapılacak?
GİRİŞ

Çok sayıda öğretmen adayının merakla beklediği ücretli öğretmenlik başvuruları hakkında detaylar belli olmaya başladı. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

Türkiye’de bir süredir uygulanmaya devam eden ücretli öğretmenlik sistemi, öğretmen açığının olduğu okullara atanan ve ders başı ücret alan eğitmenleri ifade ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan ücretli öğretmenler, hastalık ya da doğum izni gibi nedenlerle ayrılan öğretmenler yerine derslere girmektedir.

2023 yılında ise üniversitelerin ilgili eğitim fakültelerinden mezun olan birçok öğretmen adayı ücretli öğretmenliğe yönelmiş durumda. Öğretmen atamalarının yeterli düzeyde olmaması sonrasında birçok yeni mezun öğretmen adayı ücretli öğretmenlik yolunu tercih ediyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ücretli öğretmenlik başvuruları il ve ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları farklılık gösterse de genelde Temmuz ve Ağustos ayarında yapılıyor. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerdeki milli eğitim müdürlükleri tarafından ücretli öğretmenlik başvurularının başladığı duyuruldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev almak isteyen öğretmen adaylarının bazı şartları sağlamaları gerekiyor. İlgili şartları sağlayan adayların e – Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile başvurularını yapmaları mümkündür.

Ücretli öğretmenlik başvuru adımları ise şöyle:

  • e – Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuru ekranına erişim sağlanır.
  • İletişim bilgileri güncel değilse güncellenir.
  • Sırasıyla eğitim bilgileri bölümü ve diğer işlem adımları takip edilir.
  • ‘’Kaydet ve ilerler’’ butonu ile ekran üzerinden bilgilerin doğruluğu teyit edilir.

Kayıt adımları başarılı şekilde tamamlandıktan sonra il ve ilçe tercihlerine göre branş da belirtilerek uygun bölgelerdeki okullarda görev alınması mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER