29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? Seçimden sonra kaç gün tatil? Uzatıldı mı?

29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? Seçimden sonra kaç gün tatil? Uzatıldı mı?
GİRİŞ

28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrasında okullar tatil mi? Milyonlarca öğrenci seçim tatilini araştırıyor. İşte seçim tatilinde merak edilenler…

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ilk turda cumhurbaşkanı adayları 50 + 1 şartını sağlayamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. 28 Mayıs Pazar günü bir önceki gün ise iki aday arasında ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı.

Pazar günü yapılan seçimler sonrasında tüm okullarda oy sayım işlemleri yapılmaya başladı. İlk turda yapılan seçimlerde okullar bir gün tatil edilmişti. İkinci tur seçimlerinin ardından okulların tatil olup olmadığı ise merak ediliyor.

29 MAYIS PAZARTESİ OKUL VAR MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kısa süre önce yetkililerden yapılan açıklamada, 29 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edildiği açıklanmıştı. 14 Mayıs’ta odluğu gibi seçimlerden bir gün sonra okullar tatil edildi.

29 Mayıs’ta tüm öğretmenler idari izinli sayılacak. 14 Mayıs ilk tur seçimlerinde olduğu gibi seçimden bir gün sonraki Pazartesi itibariye öğrenciler ve öğretmenler idari izinli sayılarak tatil yapacaklar.

SEÇİMDEN SONRA OKULLAR KAÇ GÜN TATİL?

Geçtiğimiz 28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki aday yarıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan ikinci tur seçimlerinde Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise ilk tur seçimlerinde odluğu gibi 28 Mayıs Pazar gününden sonra da 1 gün tatil uygulanacağı açıklanmıştı. Türkiye genelinde 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü tüm öğrenci ve öğretmenler izinli sayılacak. 30 Mayıs Salı günü ise okullar açılacak.

KAYNAK: UŞAK HABER