Açıköğretim ücretleri zam geldi: İkinci üniversite bölümleri yüzde 90 zamlandı!

Açıköğretim ücretleri zam geldi: İkinci üniversite bölümleri yüzde 90 zamlandı!
GİRİŞ

Sınavsız olarak girilen ikinci üniversite açıköğretim fakültesi bölümleri için başvuru süreci başladı. Bazı bölümlerin ücretlerine yüzde 90 zam yapıldığı görüldü.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kısa süre önce Türkiye genelinde YKS 2023 sonuçlarını açıkladı. Üniversite sonuçlarının belli olmasının ardından kayıt süreçleri de araştırılmaya başladı.

Örgün öğretimin yanı sıra Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi, açıköğretim fakülteleriyle de uzaktan eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle sınavsız ikinci üniversite okumak isteyenler için birçok farklı AÖF bölümü bulunuyor.

aof-kayir-1.jpg

AÇIKÖĞRETİM ÜCRETLERİ ZAMLANDI!

İkinci üniversite okumak isteyenler için birçok farklı program ile eğitim hizmetleri sunan üniversiteler, açıköğretim fakülteleri ile bu faaliyetleri yürütmeye devam ediyor. Açıköğretim fakültelerine ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler bu yıl yüzde 90 zamlı olarak bölüm ücretlerini ödemek zorunda kalacaklar.

Geçtiğimiz yıl itibariyle 620 TL olan bölümlerdeki dönemlik ücret 1.180 TL2ye, 870 TL olan bölümlerin dönemlik ücreti ise 1.570 TL’ye yükseldi. Sosyal medyada da gündem olan bu ücretler sonrasında kayıt süreçleri ve bölümlere göre güncel ücretler de araştırılmaya başladı.

aof-kayir-2.jpg

AÖF KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin takvim duyuruldu. Bu kapsamda programa hak kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak.

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt tarihleri ise şöyle:

  • İkinci Üniversitesi: 21 Ağustos – 16 Ekim 2023
  • ÖSYM Yeni Kayıt: 28 Ağustos – 1 Eylül 2023
  • Kayıt Yenileme (Ekle – Sil): 02 Ekim – 16 Ekim 2023

aof-kayir-3.jpg

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi için kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, kayıt tarihleri içinde çevrimiçi başvuru işlemlerini ‘’aoskayit.anadolu.edu.tr’’ adresinden yapmaları gerekecektir. Birçok farklı bölüm için AÖF kayıtları kısa süre içinde online olarak gerçekleştirilebiliyor. İkinci üniversite kayıtları da online sistem üzerinden kolayca yapılabilecek. İlgili tarihler içinde başvuru yapılması gerekecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER