Adrese dayalı LGS yerleştirme nasıl yapılır? MEB adrese dayalı lise sorgulama adımları!

Adrese dayalı LGS yerleştirme nasıl yapılır? MEB adrese dayalı lise sorgulama adımları!
GİRİŞ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonrasında şimdi sıra sonuç açıklanma heyecanına geldi. Peki, 2023 MEB LGS adrese dayalı yerleştirme nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kısa süre önce yapılan LGS ile birçok öğrenci lise öğrenimi için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Sınav sürecinin tamamlanmasının ardından sıra yerleştirme sonuçlarına geldi. Adrese dayalı lise sorgulamada ise işlem adımları merak ediliyor.

Adrese dayalı lise sorgulama işlemlerinde ise süreç takibi yapılıyor. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin istedikleri liselere yerleşme süreçlerinin nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Tercih döneminin başlamasının ardından öğrenciler bayram öncesinde büyük bir heyecan yaşayacaklar. Elektronik ortam üzerinden öğrencilerin tercihlerini yaparak istedikleri okullara yerleşmeleri sağlanacak. Tercihler başvuru kılavuzuna göre yapılacak.

sinav-2.jpg

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran’da Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sonuçları erişime açıldı. Ortaöğretim Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran 2023 Pazartesi günü yayımlanacak. Sınav sonuçlarının ve tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından öğrencilerin tercih heyecanları başlayacak.

3 – 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında öğrencilerin elektronik ortam üzerinden lise tercihlerini yapmaları sağlanacak. Çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı sınav sonrasında istediği liselere yerleşemeyen öğrenciler ise adrese dayalı olarak okullara yerleşecekler.

2023/03/27/bilgisayar-3.jpg

ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMA

LGS sonrasında şimdi sıra tercih maratonuna geldi. LGS tercih kılavuzunun ardından adrese dayalı yerleştirme okulların türü, kontenjanları, bulundukları yere göre sınıflandırılıyor. Bu detaylara göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak işlem yapılacak.

LGS adrese dayalı yerleştirme işlemlerinde 2021 ile öğrenci alan lise kurumlarının yer aldığı LGS tercih üzerinden işlem yapılabilecek. Adrese dayalı adres sorgulama işlemleri için öğrencilerin https://eokulyd.meb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamdan işlemlerini yapmaları sağlanacak. 3 – 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında öğrencilerin LGS puanlarına ve ilgili okulların türü ve kontenjanlarına göre adrese dayalı tercih işlemlerinin yapılmasını sağlayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER