Amerika’da Master Şartları Nelerdir?

Amerika’da Master Şartları Nelerdir?
GİRİŞ

Amerika’da master yapmak için kişilere sunulan ayrı programlar vardır. Üstelik bu programlar seçili alanlara ve branşlara bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Amerika’da Master Şartları Nelerdir? - Fakat Amerika master şartları dahilinde bakıldığında, sıralanabilecek olan maddeler şunlardır:

IELTS veya TOEFL gibi dil yeterliliği sınavları üzerinden geçerli puan almış olmak mecburidir.

Üniversite lisans not ortalamasının tercihen 3.0 GPA’nın üzerinde olması beklenir. Ancak 2.0 GPA ile öğrenci kabul eden kurumlar da vardır.

GRE veya GMAT gibi kabul sınavlarına girmek ve geçer not almak da kimi okullarda geçerli zorunlu şartlardandır.

Geçerliliği bulunacak bir CV’nin bulunması da tercih sebebidir.

Son şart olarak niyet mektupları da kabul edilebilirliği sağlamak adına önem taşır.

niversite-3.jpg

Amerika’da Master Yapmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Amerika’da master yapmak için gerekli evraklar listesi başvuru yapılan okul özelinde farklılaşabilir. Ancak genellikle talep edilen belgeler şunlardır:

  • IELTS veya TOEFL sınavlarının sonuçlarını gösteren resmi belge
  • Lisans diploması
  • Transkript dökümü
  • GRE-GMAT sınavlarının resmi sonuçları
  • Detaylı özgeçmiş
  • Varsa referanslar
  • Niyet mektubu

niversite-1.jpg

Amerika’da Master Kaç Yıl?

Amerika’da master süresi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversite programlarına bağlı olarak 2 yıl sürer. Ancak Amerika master şartları çerçevesinde, kişilerin farklı programlara ya da okullara yönelmeleri bu sürelerde değişim farkına neden olabilir. Dolayısıyla belirli genel süre 2 yıl şeklinde bilinir ancak bu sürenin her eyalet, okul ve branşta geçerliliği yoktur. Bu koşullarda kişilere tavsiye edilen, direkt başvuracakları okulun program içeriklerini incelemeleridir.

2023/02/25/dolar-2.jpg

Amerika’da Master Ne Kadar?

Amerika master fiyatları burs durumuna göre belirlenir. Fakat hiç burs almayan veya burs imkanı bulunmayan öğrenciler için YÖK denkliği bulunan master fiyatları, genellikle 15.000 USD civarında şekillenir. Bu rakam ise dönem fiyatı olarak belirtilip, yıllık master masrafı ortalama 50.000 USD’ye kadar çıkabilir. Hatta kimi okullar için bu fiyatın üzerinde konuşmak da mümkündür.

Yanı sıra öğrencilerin okul kayıtlarını dönem arasında dondurmaları da tanınan haklar arasında yer alır. Bu anlamda çerçevelen Amerika master şartları dönemlerini donduran öğrencilerin; ücretlerini, eğitime başlayacakları bir sonraki dönemde ödemelerine de olanak tanır.