AÖF 2024 2.dönem kayıt yenileme işlemleri o tarihte sona eriyor

AÖF 2024 2.dönem kayıt yenileme işlemleri o tarihte sona eriyor
GİRİŞ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için, bahar dönemi kayıt yenileme süreci başladı. Kaçırılmaması gereken tarihler açıklandı.

AÖF bahar dönemi için kayıt işlemleri dönemi başladı. Binlerce öğrenci konu ile alakalı detayları merakla bekliyordu ve açıklama yapıldı.

Kayıt sürecinin nasıl yapılacağı, kayıt yenileme ücretinin ne kadar olduğu ve son başvuru tarihi hakkında tüm detaylar haberimizde.

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 1 - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, ders seçimi ve ücret ödemesi yaparak kayıtlarını yenileyecekler.

AÖF öğrencileri, kayıt yenileme işlemlerini e-Devlet şifresi ya da öğrenci şifresi ile aosogrenci.anadolu.edu.tr adresine giriş yaparak yapabilecek. Ders Ekle ve Sil butonuna tıklayarak ders seçimi yapılacak. Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecekler. Fakülteler, öğrencilere ders ataması yapmayacak.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AÖF öğrencileri, kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak için ders seçimi sayfasında veya Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında belirtilen ödeme bilgilerine göre ödeme yapacak. Ödeme tutarı, Dönem Öğretim Materyal Ücreti, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı’nı içerecek. Ödeme, Kredi Kartı ya da Banka Kartı, Ziraat Bankası ATM, Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığı yoluyla yapılacak. Ödeme yaparken, ödeme tutarının 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme tutarına uygun olup olmadığı kontrol edilecek.

AÖF öğrencileri, kayıt yenileme işlemlerini son gün olan 11 Şubat 2024 tarihi saat 22.30’a kadar yapmaları gerektiğini unutmamalıdır. Aksi takdirde, kayıt yenileme hakkını kaybedeceklerdir. Kayıt yenilemeyen öğrenciler otomatik olarak okulu da uzatmış demektir. Bu yüzden belirtilen tarihlerde gerekli işlemleri yapmayı ihmal etmeyin.

KAYNAK: UŞAK HABER