AÖF görevli ücretleri belli oldu! AÖF görevli ücretleri ne zaman hesaplara geçecek?

AÖF görevli ücretleri belli oldu! AÖF görevli ücretleri ne zaman hesaplara geçecek?
GİRİŞ

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) görevlilerinin ücretlerine dair detaylar belli oldu. Peki, AÖF görevli ücretleri ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen o detaylar…

AÖF görevli ücretleri belli oldu! AÖF görevli ücretleri ne zaman hesaplara geçecek? - Türkiye’de çok sayıda öğrenciye sahip Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin girdiği sınavlarda görev alan tüm personellerin alacakları görev ücretleri hakkında detaylar belli oldu. Sınavlarda görev alan öğretmen, memur, polis, asker ve sağlık personelleri başta olmak üzere sınavda görev alan tüm görevliler için ücretlerin ödeneceği tarihler de merak ediliyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen sınavlarda görev alan kişilerin ücretlerinin ödenmesine dair detaylar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda sınav görevlileri için yeni detaylar da belli oldu.

AÖF GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarında görev alan her bir personel için farklı miktarda ödemler yapılıyor. Sınavda görev alan öğretmen, öğretim görevlisi, araştırma görevlileri ile idari görevliler dışında, polis ve asker gibi diğer kamu personelleri için de ödemeler farklılık gösteriyor.

AÖF görevli ücretleri, AÖF öğretim görevlisi olarak çalışan akademisyenlere verilmektedir. Bu kapsamda ücretler 2547 sayılı kanun kapsamında her yıl için yeniden belirlenmektedir. 2023 yılı için AÖF görevli ücretleri ise şöyle:

  • Salon Başkanı – 200 TL
  • Bina Sorumlusu – 280 TL
  • Sorunlu Yardımı – 230 TL
  • Gözetmen – 170 TL

2023 AÖF GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılında AÖF görevli ücretleri sınav dönemlerine göre yatırılacak. Bu kapsamda 1. dönem sınavları 22 – 23 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ödemeler ise 2023 Haziran ayında hesaplara geçecek. Güz döneminde ise 14 – 15 Ekim 2023 tarihlerine sınavlar yapılacak ve ödemeler 2023 Aralık ayında gerçekleştirilecek. Ödemeler çoğu zaman sınavdan 2 – 3 ay sonra yapılmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER