BİLSEM kayıt nasıl yapılır? BİLSEM kaydı için hangi belgeler gerekiyor?

BİLSEM kayıt nasıl yapılır? BİLSEM kaydı için hangi belgeler gerekiyor?
GİRİŞ

Özellikle son dönemlerde bilsem kayıtları nasıl yapılır ve bilsem başvuru süreçleri için gerekli belgeler birçok kişi tarafından merak edilen bunlardan biridir.

BİLSEM kayıt nasıl yapılır? BİLSEM kaydı için hangi belgeler gerekiyor? - Bilsem kayıt hakkı kazanan öğrenciler işlemlerini 14 Ağustos ve 31 Ağustos tarihleri arasında yapacaktır.

Tüm bu süreçlerde örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel olarak resim veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla bilsem destek eğitimi verilmektedir. Ayrıca bu bilsem kayıtları özellikle 2022 ve 2023 eğitim öğretim yılında da gerçekleştirilecek olan bilsem öğrenci tanılama ve yerleştirme kılavuzunu yayınlamıştı.

Bu kılavuza göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapması gerekecektir.

egitim-okul.jpg

Bilsem Kayıtları İçin Gereken Belgeler

  • Bu süreçlerde öğrencilerin kayıt olduğu örgün eğitim kurumundan öğrenci belgesini alması ve okula giriş çıkış saatlerinin yazılı olarak belirtilmesi gerekmektedir.
  • TC kimlik kartının fotokopisi
  • Bilim ve sanat merkezleri öğrenci seçimi bireysel değerlendirme sonuç belgesi

Yukarıdaki belgeler eksiksiz bir şekilde bildirilmesi gerekmektedir. Belgelerin eksiksiz bir şekilde verilmesi ve buna bağlı olarak sürecinin sorunsuz bir şekilde yönlendirilmesi önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkar.

4 Ağustos tarihinden itibaren kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi süreci başlayacak olup 7 Ağustos ve 11 Ağustos tarihleri arasında bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları alınacaktır. 14 ve 18 Ağustos tarihleri arasında bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi belirtilecektir. 14 ve 31 Ağustos tarihleri arasında ise kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

egitim-okul-1.jpg

Bilsem Nedir?

Tüm bu süreçlerde bilim ve sanat merkezleri okul öncesi eğitim ilkokul ve ortaokul gibi özel yetenekleri öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlayan bu noktada kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumları olarak da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bireylerin kendisini geliştirmesi ve özel yetenek alanlarına daha da çok yönlendirilmesi açısından önemli ve değerli uygulamalardan biridir.

KAYNAK: UŞAK HABER