Bu yöntemlerle kursa gitmeden İngilizce öğrenebilirsiniz! Evde İngilizce öğrenmenin altın kuralları

Bu yöntemlerle kursa gitmeden İngilizce öğrenebilirsiniz! Evde İngilizce öğrenmenin altın kuralları
GİRİŞ

Yabancı dil öğrenmek gelişen teknoloji sayesinde çok daha kolay bir hale geldi. Peki, evde kolayca İngilizce öğrenmek için en etkili yöntemler neler? İşte dil öğrenmenin en kolay yolları…

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde dil öğrenmek artık çok daha kolay bir hale geldi. Bu sayede sadece teknolojiyi kullanarak birçok kişi kendi kendine yabancı dil öğrenebiliyor. Hiçbir kursa gitmeden veya ücretli uygulama bile kullanmak zorunda kalmadan da İngilizce veya farklı yeni bir dil öğrenmek mümkündür.

Her konuda olduğu gibi İngilizce öğrenmek için de bazı metotların izlenmesi gerekiyor. İstikrarlı olmak ve günde en az 1 – 2 saatinizi buna ayırmak gerekiyor. Evde kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyenler için birçok farklı yöntem bulunuyor.

EVDE İNGİLİZCE ÖĞRENMEK MÜMKÜN MÜ?

Gelişen teknoloji sayesinde artık İngilizce veya farklı bir yabancı dili öğrenmek çok daha kolay bir hale geldi. Hiçbir kursa ihtiyaç duymadan da birçok kişi günümüzde sadece internet kullanarak iyi seviyede İngilizce öğrenebiliyor.

Ücretsiz YouTube İngilizce derslerini takip etmek, ana dili İngilizce olan kişilerle tanışabileceğiniz dil partneri uygulamalarına katılmak (HelloTalk, WorldTalk, Tandem vb.), yabancı dizi, film ve kitapları takip etmek vb. birçok yöntem bulunuyor. Ücretsiz yöntemlerle bile kolayca yabancı dil pratiği yapılması mümkündür.

EVDE İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEMLER

Evde İngilizce öğrenmek için birçok farklı metot oluşturabilir veya kendi metodunuzu bile geliştirebilirsiniz. Herhangi bir dili öğrenmek için en önemli unsur bol pratik yapmak ve öncelikle kendi ana dilinize hakim olmanız gerekiyor. Evde en kısa sürede İngilizce öğrenmenizi sağlayacak başlıca yöntemler ise kısaca şunlardır:

  • İngilizceyi hayatınızın merkezi yapın.
  • İngilizce bilen kişilerle ve ana dili İngilizce olan kişilerle arkadaşlık kurun.
  • HelloTalk, Cambly, WorldTalk gibi uygulamalarla dil becerilerinizi geliştirin.
  • Kitap, film, müzik, dizi ve ilgi alanlarınıza göre zevk alacağınız İngilizce içerikleri mutlaka takip edin.
  • Türkçe düşünüp çeviri yapmak yerine, doğrudan İngilizce düşünmeyi deneyin.
  • Ücretli/ücretsiz İngilizce dil uygulamalarını mutlaka kullanın. (Dualingo, Memrise, Babbel vb.)
  • Sürekli pratik yapmaya özen gösterin.

KAYNAK: UŞAK HABER