Çocuklara Uyku Eğitimi Ne Zaman Verilir?

Çocuklara Uyku Eğitimi Ne Zaman Verilir?
GİRİŞ

Uyku eğitimine başlama yaşı için önerilen aralık genellikle bebeklerin doğumunu takip eden 4 ila 5. Ay arasıdır.

4 ya da 5 aylık olan bebeklere artık uyku eğitimi rahatlıkla verilebilir. Uyku eğitimi bu sürecin ardından ertelenmeye devam edilir ise büyüme evresinde uyku düzensizliğine bağlı problemler görülebilmektedir. Bebeklere verilecek olan uyku eğitimini başlatmak için en fazla bebeğin 6 aylık olmasına kadar beklenmelidir. Uyku eğitimi sürecinde ebeveynlerin birbirini desteklemesi de önem taşır.

Uyku Eğitimi Nasıl Başlatılır?

Bebekler için uyku eğitimini başlatmak belirli bir aşamaya kadar ertelenmesi gereken bir durumdur. Bebeklerin güvende olacağı sürece gelene kadar uyku eğitimi bekletilebilir. Bebeklerin düzenli bir uyku sistemlerinin olmasını isteyen ebeveynler, ideal uyku düzenine göre eğitimlerini başlatabilir. Geceleri uyumak ve gündüzleri ise uyanık olmak gibi süreçler uzun vade ile bebeklere öğretilebilmektedir. Uyku eğitimi hem bebeklere hem de çocuklara verilebilen bir eğitimdir. Bebekler için daha zor olan bu süreç çocuklarda daha kolay olabilir.

Uyku Öğünü Ne Kadar Verilir?

Uyku öğünü veya bir diğer adı ile rüya öğünü, bebeklerin gece beslenmesine verilen isimdir. Rüya öğünü bebeğin geceleri uyku arasında uyanıp yemek yemeyi istemesini anlatmak için kullanılır. Uyku öğünü ya da rüya öğünü denilen bu süreçte bebeğe verilen mama miktarının kontrollü tutulması önemlidir. Bebeğin rüya öğünlerini alışkanlık haline getirmesine izin vermemek gerekir.

Bebekler Kendi Kendilerine Nasıl Uyur?

Bebeğin kendi kendine uyuması için öncelikle alıştırma çalışmaları yapılmalıdır. Büyüme periyotları içerisinde çocukların tek başlarına uyumaya alıştırılması önemlidir. Bu süreçte ebeveynlerin, bebeklerinin güvende olduğunu onlara hissettirmesi iyi bir başlangıç olur. Bebeğin uykusu geldiği anda onu yatırmak, kendi kendine uyumaya alışması için iyi bir pratiktir.

Uyku Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Uyku eğitiminin süresi bebekten bebeğe değişmektedir. Sistemli bir program üzerinden devam edilir ise bebekler ortalama 7 gün içerisinde yeni uyku düzenlerine adapte olabilmektedir. Uyku eğitimi sürecinde aksamalar meydana gelmesi ve sürecin uzaması da muhtemeldir. Bu noktalarda ebeveynlerin esnek davranması ve stresli hissetmemeleri de önem taşır.

KAYNAK: UŞAK HABER