Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi: Dul ve yetim maaşlarına iyileştirme yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi: Dul ve yetim maaşlarına iyileştirme yapılacak
GİRİŞ

Zamlı dul ve yetim maaşlarının açıklanması ile birlikte gözler yetkililere çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maaşların iyileştirileceğini belirterek detayları paylaştı.

Açıklanan memur maaşı katsayısının ardından güncellenen ödeme kalemlerinden olan dul ve yetim maaşı arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Temmuz- Aralık 2023 döneminde hak sahiplerine ödenecek olan güncel maaş tutarları merak konusu olurken söz konusu dul maaşının emekli maaşının altında kalması tepkilere sebep oldu.

Emekli maaşına yapılan yüzde 25’lik zammın ardından dul ve yetim maaşlarına bir iyileştirme daha yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. NATO Zirvesi dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemelere işaret ederek milyonların yüzünü güldürdü.

2023/02/21/para-2.jpg

MAAŞ İYİLEŞTİRMESİNİ MÜJDELESİ!

Temmuz ayının başında zamlanan dul ve yetim maaşına yönelik ek düzenlemeler beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuya yönelik bir açıklama geldi. NATO Zirvesi dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. O da Aile ve Gençlik Bankası’nı kurmak. Bizim doğal gaz ve bunun yanında petrolden gelirin belli bir bölümünü biz bu Aile ve Gençlik Bankası kapsamına aktaracağız. Oradan da bu tür hanımlara ve gençlere bunu tahsis edeceğiz.”

2023/02/27/para-6.jpg

TEMMUZ AYI DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR?

Vefat eden sigortalının mevcut emekli maaşına göre hesaplanan dul ve yetim maaşı ödemeleri, son olarak temmuz ayının başında güncellendi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilesinin ardından yüzde 50 oranında hisse hakkı bulunan bir kadının alacağı en düşük dul maaşı 3 bin 750 TL olarak hesaplandı. Hisse oranı yüzde 75 olan çocuksuz kadınlar için ise asgari tutar 5 bin 625 TL olarak açıklandı.

KAYNAK: UŞAK HABER