Direksiyon Eğitimi Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır?

Direksiyon Eğitimi Öğreticilik Belgesi Nasıl Alınır?
GİRİŞ

Direksiyon eğitimine ait belge almak isteyen kişiler bir eğitimden geçmesi gerekmektedir.

Direksiyon eğitimi öğreticilik belgesi ilk etapta sürücü kursları tarafından verilmektedir. Araç kullanmaya yeni başlayacaklar, bu eğitimi verecek eğitmenler ile çalışmak zorundadır. Bu eğitimlerde görev almak isteyen kişiler ön lisans ya da lisans mezunu olmak zorundadır. Buna ek olarak bireylerin en az üç yıllık bir sürücü belgesinin olması gerekmektedir.

Direksiyon Eğitimi Öğreticilik Nedir?

Direksiyon eğitiminin tanımı “Öğrencilerin doğru bir şekilde araç sürmeyi öğrenmesi için yapılan teorik ve uygulamalı eğitimler bütünü” şeklinde yapılabilmektedir. Direksiyon eğitiminde pek çok eğitimci kadrosuna ihtiyaç vardır. Eğitimde hem trafik hem sağlık hem de direksiyon dersleri yer almaktadır. Direksiyon dersleri için sürücü kurslarının özel sürüş arabalarından yararlanılmaktadır.

Direksiyon Eğitimi Öğreticilik Konuları Nedir?

Direksiyon eğitiminde işlenen konular aşağıdaki maddelerde yer almaktadır:

  • Direksiyon eğitimi öğreticilik belgesi başvurusu yapan kursiyerler 200 saat süren bir eğitimden geçmektedir. Eğitim sonunda yapılan sınavda bir başarı elde eden kişiler sürücü kurslarında aktif olarak çalışabilmektedir.
  • Kişisel gelişim teknikleri, Halk Eğitim Merkezi’nin direksiyon öğretebilmek için verdiği konular arasındadır. İş hayatında kendini geliştirmek ve yüksek verim elde etmek için bu konudan yararlanılmaktadır.
  • Eğitim psikolojisi genel olarak 8 saat altında toplanmaktadır. Mesleğe başlayan insanların karşı tarafın psikolojisine uyum sağlaması için bu konuyu alması zorunludur.
  • Öğretim metotları araç kullanımının adaya en doğru şekilde aktarabilmesini kapsamaktadır.
  • İlk yardım dersi sayesinde sürücü kursuna katılan bir kursiyer araç sürüşü sırasında yaşanacak kazalarda aktif rol alabilmektedir.
  • Trafik kuralları ile ilgili verilen eğitim, direksiyon kursu öğreticilik eğitiminin temellerini oluşturmaktadır. Araç kullanımının en doğru şekilde yapılabilmesi için öğrencilerin kuralları güzel bir şekilde öğrenmesi gerekmektedir.
  • Güvenli araç kullanım dersi kursun son adımını oluşturmaktadır. Yolda, durakta ve parkta alınacak güvenliklerin önlenmesi için öğrencilere en doğru verilerin aktarılması gerekmektedir.

Direksiyon Eğitimi Öğreticilik Kursu Fiyatları Nelerdir?

Direksiyon eğitimi kursunun ücretleri her yıl değişen enflasyona bağlı olarak yükselmektedir. Direksiyon eğitimi öğreticilik belgesi sahibi olmak isteyen adayların Halk Eğitim Merkezine belirli bir ücret yatırması gerekmektedir. Net bir şekilde ifade edilemeyen ücretin yatırılması kursun ilk adımını oluşturmaktadır. Yalnızca gereken şartları sağlayan adaylar kursa başvuru yapabilmektedir. Bu şartlar arasında ehliyet belgesine en az 3 yıldır sahip olmak yer almaktadır. Ayrıca başvuru yapacak adayların üniversite mezunu olması da gerekmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER