e- Devlet'ten yeni hizmet: Ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmeye başlandı

e- Devlet'ten yeni hizmet: Ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmeye başlandı
GİRİŞ

Birçok resmi işlemin tek ekran üzerinden sonuca bağlanabilmesini sağlayan e- Devlet sistemi, bu kez de eğitim programları ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre sistem üzerinden teknoloji eğitimleri verilmeye başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümünden öğrenci belgesine, trafik cezalarından dava dosyalarına, bankacılık işlemlerinden IMEI sorgulamasına kadar yüzlerce işlemin tek ekran üzerinden yürütülebilmesine imkan tanıyan e- Devlet sistemi, milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya devam ediliyor. İlgili sistem sayesinde vatandaşlara hızlı hizmet sunulurken devlet dairelerinde oluşan yoğunluk ve çalışanların iş yükleri de bir hayli azaldı.

Sistem kapsamında yapılan güncellemeler ile her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesi vatandaşları memnun ederken yetkililerden bir açıklama daha geldi. Edinilen bilgilere göre e- Devlet sistemi üzerinden teknoloji eğitimlerine katılmak mümkün hale geldi.

TAMAMEN ÜCRETSİZ!

e- Devlet ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan yeni hizmete göre kaliteli iş gücünün artırılması hedefi ile vatandaşlara teknoloji eğitimleri verilmeye başlandı. 223 DOSYA VAR Eğitim programlarına tamamen ücretsiz olarak erişim sağlanabileceğini belirten yetkililer, bunun için e- Devlet sisteminin açılan ekranında yer alan arama çubuğuna “BTK Akademi” yazılmasının yeterli olduğunu bildirdi. Sistemde bulunan eğitimler kapsamında katılımcılara katılım belgesinin ya da sertifikanın verildiğini belirte yetkililer, 1 saatlik bir zaman karşılığında ciddi bir dijital birikime erişim sağlamanın mümkün olabileceğini vurguladı.

E- DEVLET TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ NELERDİR?

e- Devlet ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliği kapsamında sisteme dahil edilmiş olan 223 DOSYA VAR Eğitim programları, kısa süre içerisinde birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Sistem dahilinde ücretsiz olarak katılım sağlanabilen bazı eğitim programları şu şekilde açıklandı:

  • Oyunlarda Ürün Yönetimi
  • Adli Bilişime Giriş
  • Blokzincir ve Kripto Paralar
  • Adobe Photoshop CC 2023
  • Sosyal Mühendislik ve Oltalama
  • Uçtan Uca Wordpress
  • Ödüllü Veri Yarışması (22- 27 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Birinciye 30 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek.)

KAYNAK: UŞAK HABER