Ek ders ücretleri ne zaman yatacak? 2023 Haziran ayı ek ders ücretleri zamlandı mı?

Ek ders ücretleri ne zaman yatacak? 2023 Haziran ayı ek ders ücretleri zamlandı mı?
GİRİŞ

Haziran ayı ek ders ücretleri ile ilgili öğretmenlerin beklentileri devam ediyor. Peki, ek ders ücretleri ne zaman yatacak? Ek ders ücretleri arttı mı? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler için ek ders ücretleri bulunuyor. Öğretmenlerin girdikleri her bir ek ders için alacakları ücretler ise söz konusu dönem için belirlene oranda yapılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayının ilk haftasında açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında yeniden hesaplamam memur ve emekli maaşlarının yanı sıra asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam ile ek ders ücretlerindeki artışta merak edilmeye başladı. Ek ders ücretlerinin ise bu hafta içinde 17 Temmuz 2023 tarihi itibariyle hesaplara geçmesi bekleniyor.

2023 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sözleşmeli öğretmenler için ek ders ücretleri belirlendi. Buna göre sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri yüzde 17,14 oranında artış gösterdi. 43,93 TL’den yapılan bu yeni zamla beraber 51,46 TL’ye yükseltildi.

KADROLU ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılı itibariyle kadrolu öğretmenler için de ek ders ücretleri yeniden hesaplandı. Buna göre, 51,15 TL olan ek ders ücreti yeni dönemde 60,12 TL olarak uygulanacak. Kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerine de yüzde 17,14 oranında zam uygulanmış oldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ücretli öğretmenlerin girdikleri ders saati başına ücret aldıkları uygulamalar da devam ediyor. Bu kapsamda ders saatine göre hesaplama yapılıyor. Ücretli öğretmenler için yapılan hesaplamada ise haftada 30 sat: 6.175,2 TL + (her 5 saate 1 saat = 1.235,04 TL) olarak hesaplanıyor. Böylece toplamda 7.410,24 TL olarak hesaplanıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER