Engellilere bireysel eğitim destek miktarı belli oldu: 3.147 TL olarak ödenecek!

Engellilere bireysel eğitim destek miktarı belli oldu: 3.147 TL olarak ödenecek!
GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ duyuruldu. Ödeme miktarı yükseldi!

Engelli bireylere verilen eğitim desteklerinin bütçeden karşılanacak kısmı için yeni bir tebliğ yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ kısa süre önce Resmi Gazete’de yayımlandı.

Engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç, bireysel eğitim için aylık sağlanan destekler ile grup eğitimi için aylık verilen destek miktarı yükseltildi. Bu kapsamda engelli bireylerin eğitim ve öğretim faaliyetleri desteklenecek.

engelli-egitim-1.jpg

ENGELLİ BİREYSEL EĞİTİM DESTEĞİ NE KADAR?

2023 yılı itibariyle engelli bireylere veren bireysel eğitim destek miktarı artırıldı. Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen desek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç, bireysel eğitim için 2 bin 421 TL’den 3 bin 147 TL’ye yükseltildi.

Grup eğitimi için ödenen miktar ise aylık 678 TL’den 881 TL’ye yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kapsamında 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yeni rakamlar geçerli olmaya başladı.

engelli-egitim-2.jpg

GRUP EĞİTİMİ İÇİN 881 LİRAYA YÜKSELTİLDİ!

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı ve KDV hariç, bireysel eğitim için belirlenen miktar yükseltilmesi dikkat çekti. Konuya ilişkin yayımlanan tebliğ kapsamında, KDV hariç, bireysel eğitim için aylık 3 bin 147 TL, grup eğitimi için aylık 881 TL ödeme yapılacak.

Son dönemde ekonomide ortaya çıkan olumsuzluklar sonrasında birçok farklı kalemde de ödeme miktarları artırılmıştı. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından engellilere bireysel eğitim destek miktarlarında da bütçeden karşılanacak kısmı için yeni oranlar belirlendi. Yapılan düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından detaylar da ortaya çıktı. Bu kasamda 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere düzenleme resmen yürürlüğe girdi.

KAYNAK: UŞAK HABER