Farabi değişim programı nedir, kimler başvuru yapabilir?

Farabi değişim programı nedir, kimler başvuru yapabilir?
GİRİŞ

Yükseköğretim Kurulu bünyesinde geliştirilmiş olan Farabi programının kapsamı arama motorlarında sık sık sorgulanmaktadır. Peki, Farabi programı nedir? Farabi programına kimler katılabilir?

Yükseköğretim Kurulu tarafından geliştirilmiş ve hayata geçirilmiş olan Farabi Değişim Programı, üniversite tercih sürecinin gündemde olduğu şu günlerde arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı. Öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerini de ilgilendiren bu programın kapsam alanı merak konusu oldu.

“Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı” açılımına sahip olan Farabi değişim programı, adından da anlaşılacağı üzere üniversiteler arası geçişin yapılmasını sağlanmaktadır. Bu programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bazı şartları sağlamaları gerekmektedir.

farabi-degisim-programi-nedir-1.jpg

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?

Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim- öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimine imkan tanıyan Farabi değişim programı, ilgili kişilerin bir veya iki yarıyıl süreci boyunca kendi kurumlarının dışında bir kurumda bulunmalarını sağlar. Bu programa katılarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine geçici süreliğine farklı bir kurumda devam edecek olan öğrencilere karşılıksız burs imkanı tanınır. Program dahilinde olan öğretim üyeleri ise ek ders ücreti ile desteklenir.

farabi-degisim-programi-nedir-3.jpg

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Farabi değişim programına örgün eğitim verilen kurumlarda okuyan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılım sağlayabilir. Önlisans ve lisans programlarında hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde eğitim gören kişiler, bu programdan yararlanamazlar. Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencileri de hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinin ilk yarıyıllarında programa başvuruda bulunamazlar.

Farabi değişim programı dahilinde farklı bir kurumda eğitim- öğretim faaliyetlerine devam etmek isteyen öğrenciler ve öğretim üyeleri, kayıtlı bulundukları üniversitelerin Farabi Koordinasyon Ofislerine şahsen müracaat etmelilerdir.

KAYNAK: UŞAK HABER