GSB’den KYK burs ve krediler hakkında duyuru: 2023 KYK burs ve kredi ne kadar?

GSB’den KYK burs ve krediler hakkında duyuru: 2023 KYK burs ve kredi ne kadar?
GİRİŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve krediler hakkında yeni detaylar duyuruldu. Burs başvuruları başlıyor. Peki, KYK 2023 burs ve kredi ne kadar?

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından e – Devlet üzerinden üniversite öğrencilerinin burs başvurusu yapması sağlanıyor. Ön lisans ve lisans öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu burslardan yararlanabiliyor.

Öğrenci burslarının yanı sıra GSB tarafından üniversite öğrencileri için KYK kredi seçenekleri de sunuluyor. YKS yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasının ardından birçok öğrenci KYK burs, kredi ve yurt başvurusu sürecini takip ederken, hali hazırda burs ve kredi alanlar ise güncel ücretleri araştırmaya başladı.

2023/06/30/burs-universite-2.jpg

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2033 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci burs, kredi ve yurt başvuru süreçlerini de araştırmaya başladı. Bu kapsamda lisan veya ön lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin burs veya kredi başvurularını internet ortamından birlikte yapmaları mümkündür.

e – Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘’Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu’’ ekranına erişim sağlayarak işlem adımlarını tamamlayan öğrencilerin başvurusunu yapmaları mümkündür. Başvuru sırasında istenen tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi gerekecektir.

2023/02/21/para.jpg

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 Ocak ayı itibariyle Türkiye’de üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler için 1.250 TL olarak KYK burs ve kredi ödemeleri belirlenmişti. Üniversitelerin kapalı olduğu dönemlerde de söz konusu ödemeler yapılmaya devam ediyor. KYK burs ücretleri her yıl yeniden belirleniyor. 2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerine de zam gelmesi bekleniyor.

KYK burs ve kredi ücretlerinde yüksek lisans öğrencileri 2.500 TL, doktora öğrencileri ise 3.750 TL alabiliyor. İlk defa üniversite kaydını yapacak öğrencilerin süresi içinde e – Devlet üzerinden KYK burs ve kredi başvurusunu yapması gerekiyor. Yeni yıldan itibaren burs ve kredi ücretlerinin de artırılması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER