İngiltere’de Yüksek Lisans Ücretleri Ne Kadar?

İngiltere’de Yüksek Lisans Ücretleri Ne Kadar?
GİRİŞ

İngiltere’deki yüksek lisans ücretleri genel olarak yurt dışında eğitim almak ve kendini geliştirmek isteyen kişilerin ödemesi gereken ücretlerdir.

İngiltere’de yüksek lisans ücretleri kişinin gitmek istediği üniversite ve okuduğu bölüme göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca aracı şirketin ücreti de bu noktada belirleyici faktörlerden bir tanesidir. Bu ortalama ücretler aşağıdaki gibidir:

MBA, Ekonomi, Yönetim Bilimleri, Finans, Pazarlama, İK gibi bölümler için ödenmesi gereken para 13.500 İngiliz Sterlini’ninden başlamaktadır.

Mühendislik, Mimarlık, Hukuk, Psikoloji gibi bölümler için ödenmesi gereken para da 14.000 İngiliz Sterlini’dir.

Belirtilen fiyatların ödenmesi ile birlikte kişiler kolaylık ile İngiltere’de yüksek lisans yapabilirler ve gerekli eğitimi alabilirler.

İngiltere, gerek insan hakları gerekse de eğitim avantajları açısından son derece gelişmiş bir ülkedir. İngiltere’de alınan yüksek lisans eğitimi hemen hemen dünyanın her yerinde geçerlidir ve tüm şirketler ve okullar bu diplomayı kabul etmektedir.

İngiltere’de Yüksek Lisans ve Master Başvuru Şartları Nelerdir?

İngiltere’de yüksek lisans ve master başvuru şartları kişilerin karşılaması gereken şartlardır. İngiltere’de yüksek lisans ücretleri ödenmeden önce kişilerin bu şartları araştırması ve sağlaması gereklidir. Gerekli şartlar genel olarak şunlardır:

  • İlk olarak en önemli şart not ortalamasıdır. GPA yani Grade Point Avarage olarak adlandırılan genel not ortalamasının yüksek olması kişilerin iyi üniversitelere girmesinin bir numaralı şartıdır. Ortalaması yüksek olan kişiler daha iyi ve kaliteli üniversitelere kabul almaktadırlar. Yüksek lisans ve master programları için gerekli görülen not ortalaması minimum 2,15 olmalıdır. 3,00 ve üzeri ortalamalar ise yüksek lisans için önerilen ortalamalardır.
  • Motivasyon mektubu da son derece önemli bir şarttır. Bu mektupta kişiler neden İngiltere’de master ya da yüksek lisans yapmak istediklerini belirtirler. Bu sayede kişiler üniversitelerden daha kolay şekilde kabul alabilirler.
  • Referans mektupları da yüksek lisans için son derece önemlidir. Akademik referans mektuplarının yanı sıra varsa çalışma deneyimini de kanıtlayan referans mektupları son derece önemlidir.

İngiltere’de Yüksek Lisans Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İngiltere’de yüksek lisans başvurusu için gerekli belgeler genel olarak şunlardır:

  • 2,5 ve üzerinde not ortalamasına sahip olmak
  • Transkript
  • IELTS skoru
  • 2 adet referans
  • CV
  • Niyet mektubu
  • Pasaport kopyası

Belirtilen evraklar ile başvuru yapılabilir.

İngiltere’de Yüksek Lisans Burs İmkanları Var Mıdır?

İngiltere’de yüksek lisans burs imkanları kişilerin eğitimleri süresince devlet ya da bir firma tarafından aldıkları burslardır. Bu burslar 1000 – 5000 Sterlin arası değişmektedir. Kişilerin İngiltere’de yüksek lisans ücretlerini ödemesinden sonra kolaylık ile burs başvurusunda da bulunmaları mümkündür.

KAYNAK: