KYK 2023- 2024 yurt ücretleri belli oldu mu? Devlet yurduna ne kadar ödenecek?

KYK 2023- 2024 yurt ücretleri belli oldu mu? Devlet yurduna ne kadar ödenecek?
GİRİŞ

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurtlarının ücretlerine yönelik sorgulamalar hız kazandı.

KYK 2023- 2024 yurt ücretleri belli oldu mu? Devlet yurduna ne kadar ödenecek? - Bu sene YKS’ye girip tercihleri sonucunda bir üniversiteye yerleşmiş olan milyonlarca öğrenci, barınma sorunlarını halledebilmek adına harekete geçti. Artan kiralar sebebi ile kendi evlerine çıkmayı göze alamayan öğrenciler, bu süreçte KYK yurtlarına yöneldi.

Eylül- ekim aylarında açılacak olan üniversiteler için geri sayım devam ederken KYK yurtlarına yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Öğrenciler, devlet yurdunda kalmanın bedelinin ne kadar olduğunu merak ederlerken yetkililerden konu ile ilgili açıklamalar geldi.

YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 87

KYK yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan konuya ilişkin birtakım değerlendirmeler geldi. Yüzde 87 oranında bir yerleştirmenin söz konusu olduğunu ifade eden Bak, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oran ile artış gösterdi. 822 yurt ve toplamda 950 bin yatak kapasitesi ile bu sene gençlerin hizmetindeyiz.”

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR GÜNCEL?

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından güncel yurt fiyatları da merak konusu oldu. Konu ile ilgili olarak resmi bir açıklamanın yapılıp yapılmadığı merak edilirken beklenen haber geldi.

KYK yurt ücretleri, kalınacak olan odanın tipine göre değişiklik göstermektedir. Öğrencilere 6 farklı oda tipi ile hizmet veren KYK, bu sene için en düşük 345 TL, en yüksek ise 570 TL tutarında bir ödeme talep edecektir. Aydan aya alınacak olan yurt ücretlerine ek olarak öğrencilerden depozito ödemesi yapmaları da istenecektir. Söz konusu depozito ücretleri de oda tipine göre değişecek olup en az 855 TL, en çok ise bin 620 TL olarak tahsil edilecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER