KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? Bakan Kasapoğlu beklenen açıklamayı yaptı

KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? Bakan Kasapoğlu beklenen açıklamayı yaptı
GİRİŞ

KYK yurt ödemeleriyle ilgili araştırmalar sürüyor. Yurt ücretlerinin iptaliyle ilgili en güncel açıklamalar Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi…

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açarken, YÖK üniversitelerde online eğitime geçiş kararı verdi. Depremzedeler, KYK yurtlarına yerleştirildiği için yurtları boşaltan öğrenciler yurt ücretlerini merak ediyor. Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alan “KYK yurt ücretleri iade edilecek mi?” sorusunun yanıtı geldi.

YÖK 2022-2023 eğitim yılının bahar döneminde üniversitelerin online eğitime geçeceğini duyurdu. Bunun üzerine öğrenciler KYK yurtlarından çıkarak depremzedelere yer açtı. Bu süreçte KYK yurt ücretlerinin iptal edilip edilmediği merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt ücretleri ödenecek mi sorusunun cevabını bekleyenler için önemli açıklamalarda bulundu.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE OLACAK?

Deprem sonrası depremzedeler için KYK yurtlarını boşaltan öğrenciler, KYK yurt ücretlerini araştırmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu konuda cevap bekleyen öğrencilere seslendi: “Yurt ücretlerine ilişkin şubat ayı ve bahar yarı yılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir. Deprem illerinden öğrencilerimiz ise yurtta kalsalar dahi ödeme yapmayacaklardır.”

KYK YURT ÜCRETLERİ İPTAL EDİLDİ

KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri, YÖK’ün online eğitim kararından sonra yurtları boşalttı. KYK yurt ödemelerinin iptal edildiğini açıklayan Bakan Kasapoğlu, resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ancak Kasapoğlu’nun paylaşımında yurt ücretlerini henüz ödemeyenler için açıklamalar yer aldı. KYK yurtlarından ayrılan öğrenciler, ödedikleri ücretlerin iade edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, devlete ödenen KYK yurt ücretlerinin öğrencilere geri iade edilip edilmeyeceği konusunda henüz açıklama yapmadı. Öte yandan KYY yurt ücretlerinin iade edileceği yönünde herhangi bir resmi açıklama gelmemesi dikkat çekti. Öğrenciler, KYK yurt ücretleriyle ilgili son gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER