LGS boş kontenjanları açıklandı mı? Lise nakilleri nasıl ve hangi tarihte yapılacak?

LGS boş kontenjanları açıklandı mı? Lise nakilleri nasıl ve hangi tarihte yapılacak?
GİRİŞ

Birkaç saat önce açıklanan LGS yerleştirme sonuçlarının ardından gözler boş kontenjanlara ve nakil sürecine çevrildi. Peki, kontenjan açıklaması yapıldı mı? Nakil süreci nasıl işleyecek?

3- 19 Temmuz tarihleri arasında tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrenci için önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık olarak 3 saat önce resmi bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarının netlik kazanmış olduğunu bildirdi. Bu kapsamda tercih yapmış olan öğrencilerin yüzde 95’inin bir liseye yerleşmiş olduğu bilgisi verilirken bu kez de gözler liselerin boş kontenjanlarına ve yürütülecek olan nakil süreçlerine çevrildi.

Yerleştiği liseden memnun olmayan ve ilk tercihinde herhangi bir liseye yerleşememiş olan öğrenciler, liselerden boş kontenjan açıklamasının gelip gelmediğini araştırmaya başladı. Öte yandan yerleştiği liseden farklı bir lisede eğitim görmek isteyen öğrenciler de nakil işlemlerine ilişkin birtakım sorgulamalarda bulundu. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı nakil sürecini ne zaman başlatacak? Kimler, hangi yönde ikinci tercihte bulunabilecek?

LGS BOŞ KONTEJAN VE NAKİL SÜRECİ

Henüz açıklanmış olan LGS yerleştirme sonuçlarının ardından gözler liselerin boş kontenjanlarına çevrildi. Ancak yetkililer henüz konu ile ilgili olarak resmi bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan nakil süreci ile ilgili birtakım bilgilerin paylaşılmış olduğu öğrenildi. Buna göre yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler ile ilk tercihinde bir okula yerleşememiş olan öğrenciler boş kontenjanlar üzerinden nakil talebinde bulunabilecekler.

İlk tercih döneminde bir okula yerleşen öğrenciler ikinci yerleştirmede okul ve farklı tür tercih etme zorunluluklarına tabi tutulmayacak ancak ilk yerleştirme döneminde herhangi bir okula yerleşememiş olan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayın alanından seçmek şartı ile aynı okul türünden en fazla 2 toplamda 3 okul tercih edebilecek.

Birinci nakil tercihleri 28- 31 Temmuz 2023, ikinci nakil tercihleri ise 31 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 7 Ağustos tarihinde açıklanacak. İl/ ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hiçbir yere yerleşememiş olan öğrencilerin başvurularını 8- 16 Ağustos 2023 tarihleri arasında kabul edecek.

YATILI OKUL BAŞVURULARI O TARİHTE!

22- 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında okul ve kurumlar tarafından yatılılık başvurularının kabul edileceğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili tercihlerin sonuçlarının ise 31 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacağını bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER