LGS puan hesaplaması nasıl yapılır? 2023 LGS puan - net hesaplama yöntemi

LGS puan hesaplaması nasıl yapılır? 2023 LGS puan - net hesaplama yöntemi
GİRİŞ

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu hafta Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak. Sınav sonrasında puanını önceden hesaplamak isteyen öğrenciler ise LGS puan hesaplama yöntemlerini araştırıyor!

Liseye geçen öğrencilerde sına heyecanı başladı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında merkezi sınav yarın yapılacak. Sınav sonrasında hemen ortalama olarak puan hesaplaması yapmak isteyen veya denemelerdeki puanlarını öğrenmek isteyen birçok öğrenci ise puan hesaplama yöntemlerini araştırmaya devam ediyor.

Pazar günü yapılacak sınav öncesinde öğrencilerin heyecanı da bir hayli artmış durumda. Özellikle son denemelerini çözen ve sınav sonrasında da tahmini puan hesaplamalarını yapmak isteyen öğrenciler için hesaplama yöntemleri araştırılıyor.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Merkezi sınava katılacak öğrencilerin puanları tek puan türüne göre hesaplanıyor. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış sayıları belirlenir. Her bir öğrenci için alt testine ait ham puanı ile ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkartılarak bulunur.

Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir. Her bir alt testin standart sapması ise ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanmaktadır. Bu kapsamda puan hesaplamasında birçok kriter dikkate alınır. Hesaplama robotları kullanılarak hızlı işlem yapılabilir.

LGS BARAJ PUANI KAÇ?

Öğrencilerin iyi bir liseye giriş yapmaları için en az LGS’den 450 puan almaları ve yüzde 2’lik dilime girmeleri gerekiyor. Buna karşın, yüzde 7’lik dilimlere kadar da tercih yapılabiliyor. 4 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak LGS için öğrencilerin heyecanı ise devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER