Liselere sınıf tekrarı geri dönüyor: Açık liselere geçiş de zorlaştırılacak

Liselere sınıf tekrarı geri dönüyor: Açık liselere geçiş de zorlaştırılacak
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde eğitim kalitesinin artması ve sınıf tekrarının olmamasından kaynaklanan sorunlar için yeni düzenlemeleri duyurdu. Sınıf tekrarı geri geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere yönelik yeni düzenlemeler hakkında duyuru yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarının olmamasından kaynaklı sorunların gündemlerinde olduğunu ifade etmişti.

Eğitim gündemine değerlendiren Bakan Tekin, Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen programda konuştu. Özellikle açıklamasında liselerde yeni dönemde sınıf tekrarının uygulanacağı açıklaması dikkat çekti.

lise-demasizlik-2.jpg

YENİ DÖNEMDE LİSELERDE SINIF TEKRARI OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamada dikkat çeken gündem maddelerinden biri ise yeni dönemde liselerde sınıf tekrarının yeniden uygulanmaya başlayacağı oldu.

Sınıf tekrarının liselere geri dönmesinin yanı sıra birçok farklı konuda da yeni düzenlemelere işaret edildi. Açık liselere geçişin zorlaştırılması ve devamsızlıklara af uygulanmaması gibi konular gündeme getirildi.

lise-demasizlik-1.jpg

AÇIK LİSELERE GEÇİŞ ZORLAŞACAK!

Türkiye’de özellikle son yıllarda 12. sınıfların açık liselere kaymalarının önüne geçilmesine yönelik de çalışmalar yapılacağı aktarılıyor. Zorunlu haller dışında örgün eğitim çağındaki çocukların açık liseye kayıt yapmalarını istemediklerini ifade etti.

12. sınıf öğrencilerinin açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırıp bu öğrencilere eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele edileceğini aktarıldı. Özellikle dershaneyle ilgili ihtiyacın ortadan kaldırılmasını istedikleri ve merdiven altı dershanelere de fırsat verilmeyeceği kaydedildi.

lise-demasizlik-3.jpg

DEVAMSIZLIKLARA AF UYGULANMAYACAK!

Bakan Tekin’in açıklamalarında öne çıkan diğer önemli bir konu başlığı ise devamsızlıklar konusu oldu. Çocukların af ya da benzeri beklentiler içinde olmaması gerektiğini ifade etti. Özellikle liselere yönelik yapılan yeni düzenlemelerin yeni dönemde uygulanmaya başlayacağı mesajı verildi. Açık liselere geçişin zorlaşması, lisede sınıf tekrarı ve devamsızlık gibi konular dikkat çekti.

Özel okulların servis ve yemek ücretlerine de değinen Bakan Tekin, özel okul derneklerinin bakanlığa taahhüdünün, servis ve yemek ihtiyacıyla ilgili konularda ücretleri makul düzeyde tutacakları yönünde odluğunu aktardır. Bakanlık olarak bu kurumların da denetleneceği ifade edildi.

KAYNAK: UŞAK HABER