Masal Terapisi Eğitimi Nedir?

Masal Terapisi Eğitimi Nedir?
GİRİŞ

Masal terapisi eğitimi, masallar aracılığı ile her yaştan bireyin kendi becerilerini, yeteneklerini, duygularını ve düşüncelerini ortaya koyabilmek için alabilecekleri bir eğitim türüdür.

Masal terapisi eğitimi, özellikle çekingen olan kişiler tarafından alınması tavsiye edilen bir eğitimdir. Bu eğitim ile beraber kişiler kendilerini daha kolay ifade edebilirler.

Masal Terapisi Nasıl Yapılır?

Masal terapisinin uygulama yöntemi, bilişsel terapi yöntemi ile diğer deneyimsel yöntemlerin kullanıldığı bir tedavi türüdür. Çocuklardan ya da yetişkinlerden kendilerini ifade eden masallar yazmaları talep edilir. Bununla beraber, yazılmış olan masalların analizler yapılması istenir ve masal terapisi uzmanları çocuklar ya da yetişkinlerin yapmış oldukları bu analizler üzerinden kendilerine destek verebilirler.

Masal terapisi Ne İşe Yarar?

Masal terapisinin uygulanış amacı, çocukların kendilerini duygusal açıdan daha iyi hissetmeleridir. Yetişkinlere uygulanan masal terapisi yöntemi ise özellikle iletişimsizlik sorunu olan bireylere yöneliktir. Bu eğitimin alınmasından sonra kişiler, karşılarında olan kişiler ile daha doğru ve düzgün iletişim kurabilirler. Bununla beraber masal terapisi eğitimi, çocukların da başta yaşıtları olmak üzere daha kolay arkadaşlık kurabilmelerini, ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde de kendilerini insanlara karşı daha kolay ifade edebilmelerini sağlar.

Masal terapisi eğitimini Kimler Alabilir?

Masal terapisi eğitimini alabilecek olan kişiler için herhangi bir sınırlama mevcut değildir. Talep eden herkes, masal terapisi eğitimi alabilir. Ancak uzmanlar, şu meslek gruplarında olan kişilerin masal terapisi eğitimi almalarını mesleklerinde de aktif olarak kullanabilme imkanları olmasından dolayı daha uygun görürler:

  • Psikologlar
  • Psikiyatrlar
  • Rehber öğretmenler
  • Çocuk gelişimi mezunları
  • Psikolojik danışmanlar
  • Sınıf öğretmenleri
  • Anaokulu ve kreş çalışanları
  • Aile danışmanları
  • Özel eğitim uzmanları
  • Sosyal hizmet uzmanları

Masal Terapisi Sertifikası Nasıl Alınır?

Masal terapisi eğitimi belgesi, masal terapisi eğitimi veren kurumlar üzerinden alınabilir. Masal terapisi eğitimi sertifikasının alınabilinmesi için öncelikle kişilerin masal terapisi eğitimlerini tamamlamaları gereklidir. Eğitimin tamamlanmasından sonra kişilere belge verilebilir. Bu eğitim, genellikle özel olarak masal terapisi eğitimi veren kişiler kurumlar üzerinden sağlanır.

KAYNAK: