MEB açıkladı: 6’dan fazla başarısız dersi olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak

MEB açıkladı: 6’dan fazla başarısız dersi olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde radikal kararlara imza attı. Bakanlık, bu yıl sınıf tekrarı uygulamasına geri dönüleceğini bildirdi.

MEB açıkladı: 6’dan fazla başarısız dersi olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak - Uyum süreci kapsamında 4 Eylül tarihinde okula başlamış olan anaokulu ve lise 1’inci sınıf öğrencileri yeni eğitim- öğretim döneminde ilk haftayı geride bırakırken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklamalar geldi. 11 Eylül’de tüm kademeler için çalacak olan ders zili öncesinde birtakım değişikliklere gidilmiş olduğunu belirten bakanlık, yeni düzenlemeleri kamuoyu ile paylaştı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmiş olan MEB kararları kapsamında bu sene itibari ile liselerde sınıf tekrarı uygulamasına geri dönüş yapılacağına işaret edildi. Ayrıca devamsızlık ve açık liseler ile ilgili de birtakım kararlara imza atan bakanlık, ayrıntıları paylaştı.

okul-sinif-ders-2.jpg

MEB YENİ KARARLARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak bugün itibari ile yürürlüğe girmiş olan yeni yönetmeliğine göre; liselerde alt sınıflar dahil olmak üzere 6’da fazla başarısız dersi olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Yönetmeliğe göre yeni dönem itibari ile istisnai bir durum olmadığı sürece öğrencilerin açık liselere geçmelerine izin verilmeyecek.

Sınıf tekrarı ve açık lise ile ilgili verilmiş olan kararlara ek olarak devamsızlık ile ilgili de birtakım yeniliklere imza atıldı. Buna göre öğrenciler için özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçtiğinde, not ortalaması ne olur ise olsun ‘başarısız’ değerlendirmesi yapılacak. Toplam devamsızlık süresi ise 30 günü aşamayacak.”

okul-sinif-ders-1.jpg​​​​​​​

BAKAN UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada açık liselere geçiş, devamsızlık ve sınıf tekrarı ile ilgili birtakım düzenlemelerin söz konusu olacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şu ifadeleri kullanmıştı: “Devamsızlık ile ilgili ben buradan bir kez daha söylemek istiyorum, bu konuda önümüzdeki eğitim- öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri bir beklenti içerisinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Sonrasında bir problem ile karşılaşmamak adına şimdiden uyarmış olalım.”

KAYNAK: UŞAK HABER