MEB son dakika duyurdu: Artık öğrencilere yasaklandı!

MEB son dakika duyurdu: Artık öğrencilere yasaklandı!
GİRİŞ

Okul zilinin çalmasına oldukça az bir zaman kalan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren yeni bir açıklama geldi.

3 aylık yaz tatilinin ardından okul zili için geri sayım başladı. Dün anaokulu ve lise 1’inci sınıf öğrencileri için oryantasyon süreci başlarken okulların ülke genelinde 11 Eylül tarihinde açılacağı duyuruldu. Bu kapsamda eğitimde verimliliği artırmak, okul saatleri içerisinde öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasını engellemek adına bir dizi önlem alan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönem kararlarını kamuoyu ile paylaştı.

Teknoloji çağının olumlu getirilerini göz ardı etmeyen ancak öğrenciler üzerinde dikkat dağınıklığı başta olmak üzere pek çok olumsuz etkiye de sebep olduğunu savunan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılı için birtakım kararlar aldı. Alınan kararlar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyuruldu.

2023/04/04/mobil-telefon-cep-telefonu.jpg

TELEFON KULLANIMI YASAKLANDI

Öğrencilerin yararına kararlar alan Milli Eğitim Bakanlığı yeni döneme ilişkin birtakım yasakları gündeme getirdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, telefon kullanımının yasaklandığını duyurdu.

2023/02/28/cep-telefonu-2.jpg

HEM OKUL İÇİ HEM DE OKUL DIŞI İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı’na katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni dönem için alınmış olan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitimde verimliliği artırmak amacı ile birtakım kararların alınmış olduğunu ifade eden Bakan Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlar ile sınıflara girmemeleri konusunda önlemler alacağız.”

Yalnızca okul içerisinde değil okul saatleri dışında da dijital ortamlarda geçirilen vaktin kısaltılması adına bazı kararların alınmış olduğunu belirten Bakan Tekin, bu şekilde öğrencilerin başarılarının artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Bakan Tekin, yeni dönemde öğrencilerin ödevlerini yaparken veyahut da bilgiye erişirken sosyal medya uygulamalarını kullanmalarının engellenmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER