MEBBİS öğretmen il dışı ve il içi tayin başvurularında son gün 28 Ağustos!

MEBBİS öğretmen il dışı ve il içi tayin başvurularında son gün 28 Ağustos!
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen il içi ve il dışı yer değiştirme işlemleri hakkında takvim duyuruldu. Son gün 28 Ağustos olarak belirlendi. MEBBİS başvuru ekranı…

MEBBİS öğretmen il dışı ve il içi tayin başvurularında son gün 28 Ağustos! - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ikinci defa yapılacak olan öğretmen il içi ve il dışı yer değiştirme işlemleri için detayları ve takvimi duyurdu. Mazerete bağlı yer değiştirmede 2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında ilk aşama başvurusu onaylanmış olup, yer değiştirme işlemi gerçekleşmemiş olmak şartı aranıyor.

Yer değişikliği talebinde bulunacak öğretmenlerin MEBBİS üzerinden 2. il dışı ve il içi tayin başvuru ekranı üzerinde işlem yapmaları gerekiyor. Bu yıl ikinci defa yapılacak işlemler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan takvime uygun olarak işlem yapılması gerekiyor.

ÖĞRETMEN TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğretmenlerin il içi ve il dışı yer değiştirme başvurularını elektronik ortam üzerinden yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda başvurular: ‘’mebbis.meb.gov.tr’’ adresinden veya ‘’personel.meb.gov.tr’’ adresinden yapılacak. Elektronik Başvuru Formu ekranından ilgili bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi gerekiyor.

Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin il içinde ya da iller arasında tercihte açılan eğitim kurumlarını tercih sayısı sınırlaması olmaksızın yapmaları sağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 2023 yaz dönemi için belirlenen koşulların sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda il içi veya iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi gerçekleşen öğretmenler ile il içi veya iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi gerçekleşen öğretmenlerden atamalarını iptal ettirenler bu duyuru kapsamında başvuru yapamayacaklar.

MEB YER DEĞİŞTİRME ATAMA TAKVİMİ

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son gün olan 28 Ağustos 2023 tarihi dikkate alınarak belirleneceği duyurulmuştur. Bu kapsamda MEB tarafından belirlenen yer değiştirme ve atama takvimi ise şöyle:

  • Başlangıç Tarihi: 25 Ağustos 2023
  • Bitiş Tarihi: 28 Ağustos 2023
  • Atama Tarihleri: 29 Ağustos 2023
  • İlişik Kesme Tarihi: 31 Ağustos 2023

KAYNAK: UŞAK HABER