MEB’den eğitim takviminde büyük değişiklik! Yaz tatili kısalacak, okul süresi artacak

MEB’den eğitim takviminde büyük değişiklik! Yaz tatili kısalacak, okul süresi artacak
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 - 2025 eğitim yılı için çalışma takvimini baştan aşağı değiştiriyor. Yeni takvim ile çok önemli değişiklikler de gündemde.

2024 - 2025 eğitim-öğretim yılında MEB, eğitim takviminde önemli değişikliklere gidiyor. Ara tatiller devam ederken, yaz tatili kısalarak okul süresinin uzaması gündemde.

ARA TATİLLER SÜRÜYOR

MEB, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren başlattığı ara tatil uygulamasını sürdürme kararı aldı. Alınan karara göre, kasım ayında 1 ve nisan ayında 1 haftalık ara tatillere devam edilecek. MEB, ara tatillerin öğrencilerin dinlenmesi ve motivasyonunu artırması için faydalı olduğunu belirtiyor. Bu sebeple uygulama gelecek senelerde de sürdürülecek.

YAZ TATİLİ KISALIYOR, OKUL SÜRESİ UZUYOR

MEB, eğitim-öğretim iş günü sayısını artırmak için bir çalışma başlattı. Şu anda Türkiye’de bir öğrenci yılda 180 gün okula gidiyor. Ancak bu süre, kar tatili, hava muhalefeti gibi nedenlerle 160 güne kadar düşebiliyor. MEB, bu süreyi 200 güne çıkarmayı hedefliyor. Böylece Türkiye, gelişmiş ülkelerle eğitim süresi açısından eşitlenecek.

Bu amaçla, yaz tatili süresi kısaltılacak. Ülkemizde yaz tatili zamanı ara tatil uygulaması yapılmadan evvel 13 hafta idi. Bu süre, ara tatil uygulamasından sonra 11 haftaya indi. Ancak bu süre, diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında hâlâ çok uzun. MEB, yaz tatili süresini 9-10 haftaya düşürmeyi planlıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 9 Eylül 2024’te başlayacak. MEB, yeni eğitim takvimini yakında açıklayacak.

MEB'in yeni eğitim takvimi çalışması eğitim camiasında tartışmalara yol açtı. Bazı eğitimciler, yaz tatilinin kısaltılmasının öğrencilerin dinlenme ve sosyalleşme imkanlarını kısıtlayacağını savunurken, bazı eğitimciler ise eğitim-öğretim iş günü süresinin uzatılmasının öğrenci başarısını artıracağını savunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER