MEB'den o sınıfların Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav duyurusu geldi

MEB'den o sınıfların Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav duyurusu geldi
GİRİŞ

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yönetmelikte yeni dönemde bazı sınıflar için ‘ortak sınav’ uygulamasının söz konusu olacağını belirten MEB, ilgili sınavlar için tarihleri duyurdu.

MEB'den o sınıfların Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav duyurusu geldi - Eğitimde verimliliği ve kaliteyi artırabilmek, öğrencilerin sınıf tekrarına düşmelerini engelleyebilmek ve daha pek çok uygulamayı hayata geçirebilmek adına yeni kararlar alan Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ilgili kararları peş peşe sıraladı. Bir süredir yürürlükte olmayan sınıf tekrarı uygulamasının 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı itibari ile yeniden hayata geçirildiğini ayrıca özürlü ve özürsüz devamsızlık konusunda da birtakım yeniliklerin söz konusu olduğunu belirten bakanlık, ‘ortak sınav’ uygulaması için de bir açıklamada bulunmuştur.

Yeni dönemde bazı sınıfların bazı dersleri için Türkiye’nin dört bir yanında ortak sınav uygulamasının söz konusu olacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu uygulama ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Aynı düzeyde olup da farklı yerlerde eğitim gören öğrencilerin gelişimlerini takip etmek, uygulama birliğini oluşturmak ve müfredatın işlenmesinde okullar arası bütünlüğü sağlamak amacı ile ‘ortak sınav’ kararı almış olan bakanlık, tarih paylaşımında bulundu.

sinav-kpss.jpg

ORTAK SINAV TARİHLERİ PAYLAŞILDI

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında okullarda yapılan sınav uygulamalarına yönelik yeni kararlar alan Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar için tarih açıklamasında bulundu. Bakanlık tarafından yayınlanmış olan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem ikinci yazılı sınavları 6’ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.”

sinav-1.jpg

ORTAK SINAVLAR ZOR MU OLACAK?

İlk kez uygulanacak olan ortak sınavların zorluk dereceleri ile ilgili AA muhabirine konuşan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, yazılı sınavların zorluk ve kapsam bakımından diğer yazılı sınavlar gibi olacağını belirtti. İlgili ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için ayrıca bir mazeret sınavının yapılacağı da öğrenildi.

KAYNAK: UŞAK HABER