Merakla bekleniyordu! MEB 2024 BİLSEM Sınav tarihlerini açıkladı

Merakla bekleniyordu! MEB 2024 BİLSEM Sınav tarihlerini açıkladı
GİRİŞ

BİLSEM sınavına girmek isteyen öğrenciler için önemli haberler geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında yapılacak olan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) sınavının tarihlerini ve başvuru kılavuzunu yayınladı.

BİLSEM sınavı, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin zihin, resim ve müzik alanlarında yeteneklerini belirlemek ve geliştirmek için her yıl düzenleniyor. MEB bu seneki sınav ile alakalı detayları duyurdu.

Öğrenciler uzun bir süredir yeni açıklanacak tarihleri bekliyorlardı. Yapılan açıklama ile bu merak sona erdi. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak ve başvurular nasıl yapılacak? İşte 2023-2024 BİLSEM sınav takvimi ve detayları…

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sınavının 2024 yılında ne zaman yapılacağını duyurdu. Buna göre, BİLSEM sınavının bireysel değerlendirme sınavı, 26 Mayıs - 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Bu sınavda, öğrencilerin yetenek alanlarına göre zihin, resim veya müzik testleri uygulanacak. Başarılı olan öğrenciler BİLSEM’e girmeye hak kazanacak.

BİLSEM BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

BİLSEM sınavına katılmak isteyen öğrencilerin, 8-19 Ocak 2024 tarihleri arasında okulları tarafından aday gösterilmeleri gerekiyor. Aday gösterilen öğrenciler, MEB’in Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu’na göre başvurularını yapabilecekler. Başvurular, e-Okul sistemi üzerinden online olarak alınacak. Başvuru yapacak öğrencilerin, velilerinin onayını almaları ve gerekli belgeleri hazırlamaları şart. Başvuru süreci ile ilgili daha fazla bilgi için MEB’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BİLSEM sınav sonuçları, 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar, MEB’in web sitesi ve e-Okul sistemi üzerinden duyurulacak. Sonuçlara göre, BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini yapabilecekler. Kayıt işlemleri ile ilgili detaylar da sonuçların açıklanmasından sonra paylaşılacak.

KAYNAK: UŞAK HABER