Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Öğretmenler Günü’ne özel paylaşım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Öğretmenler Günü’ne özel paylaşım
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir kutlama mesajı paylaştı. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı’nın şafağında öğretmenlere seslenerek önemli açıklamalarda bulundu…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den 24 Kasım Öğretmenler Günü paylaşımı geldi. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Tekin, tüm öğretmelerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. "Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikayesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum." ifadesiyle dikkat çeken Bakan Tekin’in paylaşımı beğeni topladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye Yüzyılı'nın şafağında, kendini yeni neslin inşasına adamış, ufukta görünen aydınlığı ellerinde büyüten siz değerli çalışma arkadaşlarım” sözleriyle başladığı kutlama mesajında dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Tekin Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

BAKAN TEKİN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Değerlere bağlı kalarak evrensel düşünen, çağı yakalayan, dürüst ve çalışkan nesil; yani güzel vatanın geleceği öğretmenlere emanet. Bu emanet, sizleri dik tutan, gururla taşıdığınız bir meşale olarak ellerinizde durmaktadır. Biliyorum ki eğitim öğretimin en ağır mesuliyeti sizlerde. Biz, bu mukaddes görevin ortaya çıkardığı ihtiyaçlarınızın farkındayız. İmkanları sizlerin hizmetine sunmak bizim mesuliyetimiz. En iyi şartlarda, güvenlik içinde görevinizi ifa etmeniz için elimizden geleni yapmakta kararlıyız.”

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANDI

Öğretmenlerin itibarını korumak ve maddi imkanlarını iyileştirmek için istikrarlı biçimde çalıştıklarını vurgulayan Bakan Tekin, “Bu milletin evlatları için attığınız her adım, söylediğiniz her güzel söz, yürüttüğünüz her proje, geliştirdiğiniz her sağlam fikir, hülasa tüm fedakarlıklarınız için şahsım ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikayesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.” paylaşımında bulundu.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevleri başında şehit düşen aziz öğretmenleri saygıyla yad eden Bakan Tekin, emekli öğretmenlere sağlık, görevdekiler ise başarı diledi.

KAYNAK: UŞAK HABER