MSÜ sınav tarihi açıklandı! MSÜ sınavı saat kaçta? İşte sınava dair detaylar!

MSÜ sınav tarihi açıklandı! MSÜ sınavı saat kaçta? İşte sınava dair detaylar!
GİRİŞ

Son günlerde en çok araştırılan konular arasında Milli Savunma Üniversitesi sınavının ne zaman olacağı yer aldı. Sınav detaylarına dair açıklamalar yayınlandı.

MSÜ sınav tarihi açıklandı! MSÜ sınavı saat kaçta? İşte sınava dair detaylar! - Arama motorlarının ilk sıralarında Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına dair başvuru sürelerinin ve sınav tarihini ne zaman olduğuna dair konular yer aldı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına girecek olan adaylar, sınav detaylarına dair açıklamaları heyecanla bekliyor.

Uzun süredir bu sınavı bekleyen adaylar, sınavın hangi tarihte ve saat kaçta başlayacağını araştırmaya başladı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 10:15’te gerçekleşecek. Sınava katılacak öğrencilere Türkçe ve matematik derslerinden 40, fen bilimleri ve sosyal bilimler derslerinden 20 soru sorulacak.

TOPLAM 165 DAKİKA

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına dair yapılan araştırmalarda, ilgili sınavın ne kadar süreceği de yer aldı. Türkçe ve matematik 40, fen bilgisi ve sosyal bilimler bölümünden ise 20 soru olmak üzere toplam 120 soru yanıtlayacak olan öğrenciler, bu soruların hepsinin 165 dakika içerisinde cevaplayacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının süresi, 2023 yılı için 165 dakika olarak belirlendi.

GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına girecek olan adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı. AİS üzerinden adaylar Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve kişisel şifreleri ile sınavın yapılacağı okulun adı, açık adresi, salon ve sıra bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Sınav giriş belgesi üzerinde adayın fotoğrafı bulunmak zorundadır. Aynı zamanda sınav günü adaylar sınav giriş belgelerinin de yanında bulundurmak zorundadır. Sınav giriş belgesinde yazılı olan salon haricinde adayların başka bir sınav salonunda sınava girmesi mümkün değildir. Belirtilen sınav salonu dışında başka salonda sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınavda yasak olan kurallar ise şu şekilde açıklandı;

  • Konuşma ve kopya çekmeyle kopya verme,
  • Salondaki görevlilere soru sorma,
  • Müsvedde kağıt kullanımları ya da soru ve cevapları başka bir kağıda yazma,
  • Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazma,
  • Sınava giren adayların birbirlerinden kalem silgi ve benzeri şeyleri alıp vermeleri

KAYNAK: UŞAK HABER