NLP Eğitimi Ne İşe Yarar?

NLP Eğitimi Ne İşe Yarar?
GİRİŞ

NLP eğitiminin alınması, özellikle insanlardan kendilerini uzak tutan kişilerin sosyal yaşamları ile kendileri arasına bağ kurmalarına ve bu kurdukları bağ sayesinde de daha sosyal biri haline gelebilmelerin sağlar.

NLP eğitimi, alınmasından sonra insanların daha kolay ve rahat bir şekilde iletişim kurabilmelerine de yardımcı olur. Bu nedenle insanlar ile iletişimsizlik sorunu olan kişilerin bu eğitimi almaları kendileri için faydalı olacaktır.

NLP Eğitimi Nedir?

NLP olarak bilinen eğitim türü, İngilizce Neuro Linguistic Programming kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş olan kısaltma ile anılan bir eğitimdir. NLP eğitimi, kişilerin düşünme, dil ve davranış süreçlerini incelemeyi öğreten, bu öğrettikleri sayesinde de kişilerin başarmak istedikleri şeyler için nasıl bir süreç izlemeleri gerektiğini kendilerine öğretir. Bu eğitimi alan kişiler, hem kendilerinin süreçlerini nasıl yöneteceklerini öğrenir hem de başkalarına bu konu hakkında yardımcı olabilirler.

NLP Eğitimi Fiyatları Ne Kadardır?

Alınmak istenen NLP eğitimlerinin ücretleri, eğitimin alındığı kuruma göre değişiklik gösterir. Güncel olarak ülkemizde de NLP eğitimi veren birçok kurum mevcuttur. Bu kurumlar da eğitimlerini farklı ücretler karşılığında verirler. Net bir fiyat bilgisine sahip olunmaması ile beraber, 1.500 Euro ile 3.500 euro arasında bir ücrete mukabildir.

NLP Eğitimi Faydaları Nedir?

NLP eğitiminden alınabilinecek olan faydaların en önemlisi, kişilerin beyinleri üzerinde etki yaratabilmelerini öğrenmeleridir. Beyinlerine söz geçirmeyi öğrenebilen kişiler, bu durumu kolay bir şekilde gerçekleştirmelerinin ardından beyinlerinin nasıl bir işleyişe sahip olduklarını görerek hayatlarını daha işlevsel hale getirebilirler.

NLP Eğitimi Nasıl Uygulanır?

NLP eğitiminin kişi üzerinde uygulanabilinmesi için 5 teknik mevcuttur. Bu teknikler şunlardır:

  • Dışarıdan gözlem tekniği
  • Yeniden yaratma tekniği
  • Çapalama tekniği
  • Uyum tekniği
  • İnanç değiştirme tekniği

NLP eğitiminde bu tekniklerin her biri sıra ile kullanılmaz. Her birinin kullanılabilmesi için uzmanlar tarafından gerekli görülmüş bazı durumlar mevcuttur. Bu durumlarda bu tekniklerin uygulanması sayesinde kişiler, daha önce karşılaşmadıkları bir durum ile nasıl kolay bir şekilde baş edeceklerini öğrendikleri için baş edemeyecekleri herhangi bir sorun zamanla kalmaz.

KAYNAK: