Öğrenciler dikkat! Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı burs başvuruları başladı

Öğrenciler dikkat! Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı burs başvuruları başladı
GİRİŞ

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte burs programlarına ilişkin sorgulamalar hız kazandı. Öğrencileri sevindiren bir haber de Uşak’tan geldi.

Öğrenciler dikkat! Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı burs başvuruları başlad - 11 Eylül 2023 tarihinde ülke genelinde çalan okul zili, milyonlar için yeni bir dönemin başlamasını sağladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2023- 2024 eğitim- öğretim döneminin ilk haftasını geride bırakırlarken bu süreçte eğitim desteklerine yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Pahalılaşan hayat şartları sebebi ile eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler için pek çok kamu kurumundan ve özel kurumdan burs duyurusu gelirken bir haber de Uşak’tan geldi.

Ağustos ayında yapmış olduğu duyuruda bu sene de öğrencilere burs desteğinin verileceğini belirten Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı, son açıklamasında başvuru sürecinin başlamış olduğunu müjdeledi. Peki, Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın burs desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar…

BURS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

2023- 2024 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte harekete geçen Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı, resmi kaynakları aracılığı ile yeni bir duyuru yayınladı. Yeni dönemin burs desteği için başvuru sürecinin başlamış olduğunu belirten vakıf yönetimi, sürecin 29 Eylül 2023 tarihinde sona ereceğini bildirdi. Edinilen bilgilere göre vakfın burs desteği yalnızca İstanbul’da okuyan Uşaklı öğrenciler için geçerli olacak.

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, adli sicil kaydı, gelir durumu belgesi, kardeşlerin eğitim durumlarını gösteren belge, 2 adet vesikalık fotoğraf, engel durumu var ise sağlık raporunun fotokopisi, vakıf üniversitelerinde okunuyorsa yüzde 100 bursluluk belgesi evraklarını talep eden Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı, yanıltıcı bilgi içeren başvuruların direkt olarak reddedileceğini ifade etti. Vakıf yönetimi ilgili evrakların ve burs başvuru formunun [email protected] adresine mail olarak gönderilmesi gerektiğini bildirdi. Başvuru evraklarını elden teslim etmek isteyenlerin ise 0212 519 49 49- 0532 252 47 29 numaralı hatlar üzerinden Kamil Çelik’e ulaşabilecekleri bildirildi.

KAYNAK: UŞAK HABER