Öğrenciler hazır olun: Uşak’ta kaybedeni olmayan yarışma başlıyor! Büyük ödül 12.000 TL

Öğrenciler hazır olun: Uşak’ta kaybedeni olmayan yarışma başlıyor! Büyük ödül 12.000 TL
GİRİŞ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hayatını konu alan bir bilgi yarışması düzenliyor. Yarışmaya Uşak’tan da lise öğrencileri katılabilecek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Uşak dahil tüm şehirlerde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor. Öğrencilerin katılımda bulunacağı yarışmada büyük ödül tam 12 bin TL. Ama bu yarışmanın kaybedeni olmayacak. Herkes peygamberimizin hayatı ile haşır neşir olacak.

Peki Uşak’ta Siyer-i Nebi Yarışması’na nasıl katılım sağlanır? Yarışma nasıl ve nerede yapılacak? İşte tüm detaylar.

YARIŞMA NASIL OLACAK?

Yarışmaya katılmak isteyen lise öğrencileri, 19 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Başvuru için Uşak AGD veya okul yönetimlerine başvurulabilecek. Yarışma, Türkiye genelinde yapılacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Denizli, Eskişehir, Kütahya gibi illerden de katılım sağlanacak. Yarışmanın amacı, gençlere Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hayatını öğretmek ve örnek göstermek. Yarışmada sorular, Şerafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed” kitabından çıkacak. Yarışma sınavı ise 9 Aralık 2023 Cumartesi günü yapılacak.

YARIŞMADA NE ÖDÜLLER VAR?

Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek. Birinci olan öğrenci 12 bin TL, ikinci olan öğrenci 10 bin TL, üçüncü olan öğrenci 8 bin TL ödül alacak. Ayrıca dördüncü olan öğrenciye 7 bin TL, beşinci olan öğrenciye de 6 bin TL para ödülü verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, yarışma kitabını okul yönetimlerinden temin edebilecek. Okulda bulunmayan kitaplar ise AGD şubelerinden alınabilecek. Yarışma kitabı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hayatını anlatan bir eserdir. Kitabı okuyan öğrenciler, hem bilgilerini artıracak hem de yarışmaya hazırlanacak. Anadolu Gençlik Derneği tarafından sınav ile alakalı takvim şu şekilde açıklandı.

Başvuru Başlangıcı: 10 Ekim 2023

Son Başvuru Tarihi: 27 Kasım 2023

Sınav Tarihi: 9 Aralık 2023

Sınav Sonuç Tarihi: 31 Aralık 2023

Sonuçlara İtiraz Tarihleri: 01 Ocak 2024 - 5 Ocak 2024

Uşak’ta da yapılacak olan yarışma ile alakalı tüm sorularınızı AGD il sorumlusu Enes ÖZMEN’e 0 534 731 84 45 nolu telefonundan sorabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER