Öğrenciler için önemli duyuru: LGS maratonu başlıyor

Öğrenciler için önemli duyuru: LGS maratonu başlıyor
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuruların başladığını duyurdu.

LGS için süreç başladı. 2 Haziran’da yapılacak sınav için başvurular, 29 Mart’a kadar “e-Okul” sistemi üzerinden alınacak.

Bu yılki sınav, öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleşmeleri için büyük önem taşıyor.

BAŞVURU SÜRECİ VE KILAVUZ DETAYLARI

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda yapılacak olan sınav için başvurular, bugünden itibaren “e-Okul” üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular tamamen isteğe bağlı olup, katılmak isteyen öğrenciler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Başvuru sürecinde okul müdürlükleri de öğrencilere yol gösterecek ve başvurular 1 Nisan 2024’e kadar onaylanacak. Yurt dışında eğitim gören ve e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ise, MEB tarafından yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak başvurularını yapabilecekler.

SINAVIN İÇERİĞİ

Sınavın içeriği, öğrencilerin 8’inci sınıf müfredatında belirlenen kazanımlar üzerine kurulu olacak. Öğrencilerin okuduğunu anlama, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi becerilerini ölçecek sorularla donatılacak olan sınav, iki oturumda gerçekleştirilecek.

Birinci oturumda Türkçe, İnkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru sorulacak. 2. oturumdaysa matematik ve fen bilimleri derslerinden 40’ar soru yöneltilecek. Her iki oturumda da öğrencilere doğru cevaplarının yanı sıra yanlış cevaplarının da değerlendirileceği bir puanlama sistemi uygulanacak.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ VE SONUÇLAR

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamdan alınabilecek. Öğrenciler, sınav günü fotoğraflı ve onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar. Sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024’te “www.meb.gov.tr” adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek, bu nedenle sonuçların elektronik ortamdan takip edilmesi gerekecek.

KAYNAK: UŞAK HABER