Öğrenciler merakla bekliyordu! MEB, İOKBS başvuru kılavuzunu duyurdu

Öğrenciler merakla bekliyordu! MEB, İOKBS başvuru kılavuzunu duyurdu
GİRİŞ

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı kılavuzu açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ile ilgili başvuru kılavuzunu yayınladı.

Kılavuzda, sınavın tarihi, başvuru şartları, başvuru yeri ve sınav uygulaması hakkında bilgiler yer alıyor.

İOKBS NE ZAMAN YAPILACAK?

İOKBS, MEB tarafından her yıl düzenlenen ve başarılı olan öğrencilere burs verilen bir sınavdır. Sınava, ortaokul, imam hatip ortaokulu, özel eğitim ortaokulu, ortaöğretim kurumu hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabilir. Sınavda, öğrencilerin Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorumlu oldukları konulara ilişkin sorular sorulur. Sınavda başarılı olan öğrenciler, MEB tarafından belirlenen burs miktarından faydalanabilir.

MEB’in yayınladığı kılavuza göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında İOKBS, 21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Sınav, tüm sınav merkezlerinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Sınav süresi, 5, 6, 7, 8 ve hazırlık sınıfı öğrencileri için 100 dakika, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için ise 120 dakika olacak.

İOKBS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İOKBS başvuruları, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında www.meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Okul müdürlüğü, başvuruyu elektronik ortamda onaylayacak ve veliye başvuru belgesini imzalatacak. Başvuru belgesi, sınav bitimine kadar saklanacak.

İOKBS’ye başvurmak için öğrenci ve ailesinin bazı şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar, her yıl değişebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı veya cezası almamış olmak şartlardan bazılarıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER