Öğrencilere 2023 devlet destekleri şartları neler? Ulaşım, kırtasiye, barınma

Öğrencilere 2023 devlet destekleri şartları neler? Ulaşım, kırtasiye, barınma
GİRİŞ

Öğrencilere devlet destekleri 2023 yılında da artarak devam ediyor. Okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademelerde çok sayıda destek açıklandı. İşte o destekler ve şartları…

Öğrencilere 2023 devlet destekleri şartları neler? Ulaşım, kırtasiye, barınma - Sosyal devlet ilkesiyle eğitimde de ihtiyaç sahibi öğrencilere destekler devam ediyor. 2023 yılı itibariyle söz konusu birçok destekte de artış yapılmıştı. Okul öncesinden birinci kademe eğitim ve sonrasında üniversiteye kadar birçok destek veriliyor.

Eğitim destekleri kapsamında sadece öğrenciler değil, aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerine de destekler ödenmeye devam ediyor. Eğitimde eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla kolayca bu desteklere öğrenciler ve velileri tarafından başvuru yapılabiliyor.

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM YARDIMI!

Öğrencilere ulaşım desteği kapsamında Türkiye’de okuyan ve ailelerinin bulunduğu ilden başka bir ilde okuyan örgün eğitime devam eden 25 yaş ve altı Türk vatandaşlarına ailelerinin yanına gidişte yıllık 2 gidiş – 2 dönüş olmak üzere dört bilet hakkı veriliyor.

18 yaşından büyük öğrenciler kendileri, 18 yaşından küçük öğrencilerin aileleri bu destekler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuru yapabiliyor. İlgili şartları sağlayan öğrenciler ailelerin yanına ulaşım desteği ile ulaşabiliyor. Ödeme tutarı ise 2023 yılı için 750 TL’yi aşmamaktadır.

ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI!

Eğitim Materyali Yardımı olarak bilinen kırtasiye yardımı, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sene boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarına veriliyor. Bu yardımı almak için başvuran kişinin 18 yaşından büyük aile bireyi olması gerekiyor. Sosyal güvencesi olmayan haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden düşük olan haneler yararlanabiliyor.

BARINMA VE YEMEK YARDIMLARI!

Öğrenci Barınma, Taşıma ve Yemek Yardımı kapsamında Milliği Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı eğitim sistemi dışında kalan ilk ve ortaöğretim öğrencilere destek veriliyor. Öğrencilerin bu destekten yararlanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre destek tutarı belirleniyor.

ÖĞRENCİLERE DİĞER EĞİTİM DESTEKLERİ NELER?

İhtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelerine 2023 yılı itibariyle verilmeye devam eden başlıca destekler ise şunlardır:

  • Şartlı Eğitim Yardımı
  • Engelli Öğrencilere Ücretsiz Taşıma
  • Kırtasiye Yardımı
  • Barınma, Yemek ve Taşıma Yardımı
  • Anaokulu Yardımı
  • Ulaşım Desteği vb.

KAYNAK: UŞAK HABER