Öğrencilere ulaşım ve bilet desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Öğrencilere ulaşım ve bilet desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Ailesinden uzakta yaşayan öğrenciler için ulaşım desteği veriliyor. Bu destekten yararlanmak için yapmanız gerekenleri sizin için araştırdık.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı şehirde okuyan öğrencilere yol masraflarını karşılamak için sosyal yardım programı başlattı. BU destek yararlanmak için bazı şartlar ve yapılması gereken işlemler var.

Peki, ulaşım desteği ne zaman, nasıl ve nereden alınacak? İşte öğrencilerin merak ettiği bu soruların cevapları ve diğer detaylar.

ULAŞIM DESTEĞİ NEDİR?

Ulaşım desteği, ailesinden uzakta eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerine verilen bir sosyal yardımdır. Bu yardımla öğrenciler, yıl içinde iki defa ailelerini ziyaret edebilecekler. Ulaşım desteği, öğrencilerin bilet fiyatlarını karşılamak için 750 TL olarak belirlenmiştir. Bu destekten bugüne kadar 58 bin öğrenci faydalanmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, öğrenci ulaşım desteği ile alakalı yapılan açıklamada bu ödemelerin sosyal yardım almakta olan ailelerin çocukları, üniversite öğrencileri ve 25 yaşının altında olan ve ailesinden uzakta olan öğrenciler için verileceği ifade edilmişti. Bahsi geçen bu öğrencilerin gidiş-dönüş biletleri destek kapsamında değerlendiriliyor. Bakanlık tarafından bu destek ödemesi için 10 milyon liralık bir ödenek ayrıldığı da ifade edildi.

ULAŞIM DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Ulaşım desteği almak isteyen öğrencilerin, ikametgah adreslerinin bulunduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gerekmektedir. Başvuru için öğrencilerin şu belgeleri ilgili kuruma vermeleri gerekiyor:

  • Öğrenci belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Bilet fişi veya bilet numarası

Başvurular, e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir. E-devlet girişi yapan öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından ulaşım desteği başvuru formunu doldurabilirler. Başvuruları olumlu olan öğrencilerin destek ödemeleri ibraz etmiş oldukları banka hesaplarına yatırılacaktır. Bu destek ödemesi yılda 2 defa yapılmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER